Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ochranka zřejmě omylem zastřelila ministra vlády, když seděl v autě

Somálský voják (ilustrační foto)
Somálský voják (ilustrační foto)  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
4. května 2017
07:14

Somálského ministra veřejných prací a obnovy Abbase Abdullahiho dnes nejspíš omylem zastřelila ochranka generálního auditora. S odvoláním na místní policii o tom informovala agentura AP. Incident, jehož okolnosti nejsou jasné, se stal poblíž prezidentského paláce v metropoli Mogadišu.

Podle policejního kapitána ochranka převážející auditora vystřelila na auto s Abdullahim u kontrolního stanoviště nedaleko prezidentského paláce. Abdullahiho bodyguardi prý palbu opětovali. V ministrově autě seděl ještě jeden člen vlády, který ale incident přežil.

Co přesně ke střelbě vedlo, není zatím jasné. Ve městě platí bezpečnostní výstrahy kvůli opakujícím se atentátům islamistů, kteří s použitím vozidel i jinými prostředky útočí na vládní budovy, hotely a armádní zařízení.

Abdullahi byl nejmladším členem nové vlády násilím zmítaného Somálska. Velkou část života strávil jako uprchlík v táboře v sousední Keni.

V případě prezidenta Zemana byla ochranka pohotovější:

Video  Klopýtnutí Miloše Zemana: Při pádu ho chytil bodyguard, prezident ztratil botu.  - FTV Prima
Video se připravuje ...

agent ( 4. května 2017 08:57 )

Abyste nezapomněli opět kopnout do prezidenta Zemana, vy bulvární žumpo s vašimi myšlenkově jednoduchými čtenáři u kterých se ty vaše zvratky stávají názory.

prycsnima ( 4. května 2017 08:56 )

 Že se to stalo zrovna v Somálsku.

Zobrazit celou diskusi