Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Konec s lámáním i mastnotou! Jak se správně starat o vlasy?

/
  • Krásné vlasy
    19. května 2017 ● 08:00

    Můžete sice kadeřnici zaplatit, aby vám novým účesem či vlasovou kosmetikou zamaskovala vaše vlasové nedostatky, ovšem nejlepší je mít vlasy zdravé, pevné a kvalitní. Poradíme vám proto, jak se o svoji hřívu náležitě starat a využít k tomu postupy našich prababiček.

  • 1.

    Mastné vlasy: Zkuste ocet

    Pokožka hlavy produkuje tolik kožního mazu, kolik je třeba, aby vlasy ochránila. Pokud používáte nešetrnou vlasovou kosmetiku plus na sebe často útočíte chemickými barvami, fény, žehličkami a dalšími vymoženostmi, které vlasy oslabují a přesušují, mastí se o to více. Řešením je vynechat chemii.

    Zvolte šetrné šampony, určené pro každodenní používání. Není také vhodné vlasy zatěžovat velkým množstvím vlasové kosmetiky. Omezte ji na šampon a hydratační masku, tu ale nenanášejte ke kořínkům vlasů.

    VIDEO: Nejrychlejší účes, jak zamaskovat mastné vlasy, je šátek

    Video
    Video se připravuje ...

    Nejrychlejší účes, jak zamaskovat mastné vlasy, je šátek Brigita Zemen

    RADA: Místo kondicionéru můžete zkusit použít například jablečný ocet. Po mytí smíchejte jednu lžíci jablečného octu s půl litrem vody a vlasy tímto roztokem spláchněte. Pokud je to možné, nechávejte vlasy volně uschnout.

     

    Mastné vlasy
    Autor: istockphoto.com

  • 2.

    Suché vlasy: Avokádo pomůže

    Dalším extrémem jsou vlasy suché. Může za ně nejen vlasová kosmetika, ale také životospráva. Doplňte svůj jídelníček o ryby, oříšky, semínka a kvalitní rostlinné oleje. Pomoci si můžete i pravidelnou dávkou vitaminů obsahujících rybí tuk. Co se kosmetiky týče, zaměřte se spíše na hydratující produkty a pravidelně si dopřávejte masky na vlasy.

    RADA: Pokud si masku chcete připravit doma, skvělá je kombinace kokosového oleje, vaječného žloutku a avokáda. I zde platí, že je třeba vyhnout se pravidelnému fénování a žehlení vlasů. A pokud vám nic jiného nezbývá, používejte alespoň séra, která vlasy před vysokými teplotami ochrání.

    Suché vlasy
    Autor: Foto scom

  • 3.

    Rovnováhu přinesou bylinky

    Normální vlasy se lámou minimálně, konečky jsou zdravé a ne roztřepené. Nemyté vydrží klidně i více jak čtyři dny a není třeba jim věnovat tolik péče. Čas od času si však přesto dopřejte hydratační masku na vlasy či zábaly z henny, abyste je udrželi v kondici. Pokud si přejete zvýšit jejich kvalitu, zkuste přejít na čistě přírodní šampony nebo je jednou za čas ošetřete bylinkovými roztoky.

    RADA: Bříza, kopřiva, levandule, máta, heřmánek. Tyhle bylinky můžete využít. Přelijte hrst dvěma litry vroucí vody a nechte půl hodiny stát. Přeceďte a opláchněte si roztokem vlasy.

    Vlasy
    Autor: shutterstock.com

  • 4.

    Při vysoušení dávejte pozor

    Mokré vlasy nikdy nedrhněte ručníkem, zbytečně byste poškodili a roztřepili jejich povrch. Zabalte je raději do ručníku, který odsaje přebytečnou vodu. Poté rozčesejte prsty nebo řídkým hřebenem.

    Ručník
    Autor: Shutterstock.com

    Fotogalerie
    17 fotografií

Dnešní horoskopy