Na silnici v ulici K Barrandovu ve směru na Barrandovský most natočil Radek Bathory v noci z úterý na středu bílého čuníka. „S ostatními řidiči jsme vytvořili řadu a začali blikat, abychom zbrzdili přijíždějící auta za námi, aby prase nikdo nepřejel,“ popsal Radek.

Zastávka na benzince

Tříměsíční bachyně čínsko-vietnamského prasete poté na chvíli z frekventované silnice uhnula. „Prase se rozhodlo zajít na benzinovou pumpu, kam jsme ho následovali, pak jsme už ale museli odjet,“ dodal Radek Bathory.

Video
Video se připravuje ...

Divoké prase na Jižní spojce. Aut se nebálo, docupitalo k benzince. Radek Bathory

Podle jeho informací prase prošlo benzinkou a dál ho doprovázel taxikář až ke strážníkům, kteří na už něj čekali. Bílá bachyně se však nechtěla vzdát a celá vyděšená se snažila pokousat strážníky, což se jí však nakonec nepovedlo.

Skončilo v útulku

„Krátce po půlnoci zasahovali strážníci odchytové služby v okolí Barrandova, kde po ulici pobíhala tříměsíční bachyně. Při svém útěku byla vyděšená. Strážníkům se ji podařilo chytit nedaleko ulice Pod Habrovou a poté skončila v útulku,“ potvrdila pro Blesk mluvčí pražských strážníků Michaela Teplá.

V útulku bude následně asi měsíc, a pokud se nepřihlásí její majitel, tak ji městská policie nabídne případným zájemcům.