Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka porodila uprostřed dopravní zácpy: Dala jsem nohu na palubní desku a byl venku!

Autor: lm - 
3. května 2017
09:58

Do nemocnice to bylo pouhých pět minut, dítě se ale dralo na svět rychleji, než rodiče předpokládali. Těhotná Angličanka nakonec porodila v autě na rušné křižovatce s nohama na palubní desce.

Donna Smith (34) z anglického Readingu začala rodit v pátek v půl páté odpoledne, tedy v době největší dopravní špičky. Angličanku to ale příliš netížilo, protože její dříve narozené dceři Ruby (2) to trvalo dlouhých 12 hodin. Rodiče ani nevolali sanitku a partner Daniel ji prostě naložil do auta a vydali se do nemocnice. Jenže jejich syn Joshua se už patrně nemohl dočkat...

Když byl pár pouhých pět minut od nemocnice, ženě už bylo jasné, že se tam nedostanou včas. "Začala jsem mít velmi silné kontrakce. Když jsem viděla tu dopravu, bylo mi jasné, že to nestihneme. Řekla jsem partnerovi: 'děťátko nepočká' a začala jsem panikařit. Myslel si, že to jen dramatizuji, ale už jsem cítila hlavičku," popsala Donna deníku Get Reading.

Daniel proto zastavil a okamžitě zavolal na tísňovou linku. "Ještě stál venku a telefonoval, když jsem ucítila vlásky děťátka. Potlačila jsem bolest, dala jednu nohu na palubní desku a najednou byl venku, přistál přímo na zemi. Byla jsem úplně a naprosto v šoku, zvedla jsem ho a dala si ho na hruď. Věděla jsem, že je v pořádku, protože začal hned křičet," dodala Angličanka. "Opravdu jsem zpanikařil, bylo to děsivé. Jsem na ni pyšný, bál jsem se víc než ona," doplnil partner Daniel.

Donna a její 2,8kilový synek Joshua následně strávili noc v nemocnici, aby se lékaři ujistili, že jsou v pořádku. Teď už jsou všichni pohromadě doma.

Video: Matka porodila ve dveřích nemocnice

Zobrazit celou diskusi