Soused Eduard G. (†86) si prohnal hlavu kulkou. Z domu, kde žije celá Štaidlova rodina včetně skladatelova a zpěvaččina syna Artura (20), nemá nikdo tušení, co k tomu starého pána dohnalo.

„Naší rodiny se to netýkalo,“ napsal nám v SMS táta Láďa. „Tragédie se odehrála několik hodin před příjezdem policie, která vyloučila cizí zavinění,“ řekl Blesku mluvčí policistů Jan Daněk s tím, že na místě byl nalezen dopis na rozloučenou.

Jak to vypadalo na místě činu? Podívejte se na video!

„Vzhledem k citlivosti události však stejně jako jindy s ohledem na pozůstalé nebudeme uvádět další detaily případu,“ dodal Daněk. Pan G. v mládí působil jako tenisový trenér. Hudební skladatel Jiří Šust (†75), autor hudby k téměř všem filmům Jiřího Menzela (79), si ho před lety najal, aby naučil hrát jeho ženu tenis. Eduard se s ní ale zapletl!

„Jirka se pak rozvedl a přiměl Edu, aby si jeho první ženu vzal,“ vyprávěla s gustem druhá manželka úspěšného tvůrce Zdena Šustová (†72). Osud tomu chtěl, aby se všichni před 30 lety sešli v pražské Apolinářské ulici. Jiří Šust s manželkou Zdenou a dcerou Janou tady měl unikátní a historicky chráněný dům s gotickými sklepy.

Počátkem 90. let Ladislav Štaidl koupil sousední činžák, kde měl léta garsonku a kde už Eduard dávno bydlel. „Láďa, kterému patří celý dům, mu slíbil, že ho tam nechá dožít…“ prozradila ještě za života Šustová. Bývalý tenista si konec života stanovil sám…

Vše o Ladislavu Štaidlovi naleznete: ZDE!

Vše o Ivetě Bartošové naleznete: ZDE!

Video
Video se připravuje ...

3 roky od smrti Ivety Bartošové (†48): Tohle byl začátek jejího konce! Drsná videa! archiv Blesku, zpracovali Karolina Hošek, Jan Jedlička

Fotogalerie
19 fotografií