Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka ve vzteku hodila dítě do vroucí vody: Jen jsem si nevšimla teploty vody, brání se

Autor: ČTK - 
2. května 2017
14:37

Před soudem v Pradubicích stanula žena obžalovaná za to, že měla vážně ublížit vlastnímu dítěti! Vloni v říjnu v pardubickém Azylovém domě pro ženy položila svého malého syna do plastové vaničky do poloviny napuštěné horkou vodou a způsobila mu vážné popáleniny na třetině těla. Matka tvrdí, že mu ublížit nechtěla a že se jednalo o nešťastnou náhodu.

Podle obžaloby se žena svého jednání dopustila kvůli zklamání a nezvládnutému hněvu vůči otci dítěte. Ona sama tvrdí, že syna má ráda. Vodu do vaničky podle své výpovědi napouštěla, když do společné koupelny přišla po jiné ženě, a nevšimla si, že voda je vařící. Její teplotu nezkoušela a údajně se jí ani nedotkla, když syna do vody vkládala. S opařeninami zátylku hlavy, zad, hýždí, týlních ramen, uší a pravé paty bylo dítě vrtulníkem převezeno na popáleninové oddělení do Fakultní nemocnice na Vinohradech v Praze.

Podle svědkyň, sociálních pracovnic Azylového domu, se matka o dítě starala a nebyly s ní problémy. Charakterizovaly ji jako „jednodušší“, někdy jí bylo nutné některé věci víckrát opakovat a vysvětlovat.

K opařenému dítěti přivolala matka sociální pracovnice a ty následně záchranku až po více než dvou hodinách, zřejmě v obavách z toho, že by jí dítě mohlo být odebráno. Do té doby mu přikládala studené obklady. Co ji k činu vedlo, nevysvětlila. Při výpovědi na policii uvedla, že se jí „zatmělo před očima“.

Nezaměstnaná jednatřicetiletá žena, vyučená švadlena, má z předchozího vztahu dvě děti ve věku sedm a osm let, které má v pěstounské péči její matka, stejně jako nejmladšího syna. Další dítě nedávno potratila. S otcem syna podle svých slov žádné spory a konflikty neměla, muž žije na ubytovně v Třebestovicích na Nymbursku, kde pracuje.

AliceNovakova3 ( 2. května 2017 16:21 )

Je strašné jak může z nezodpovědnosti a rozmaru přivádět na svět děti o které nemá zájem se řádně starat. To je v podstatě trestný čin jim takhle ubližovat, protože děti za to nemůžou a přinesou si to života a kolotoč se opakuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání