Hanka Kynychová: Trvalo, než se mi podařilo vyhrát nad postavou!

2. května  2017 
 06:00

Má svoje fitko, fitness programy, cvičí každý den. Musí se ale známá trenérka udržovat stále ve formě? A řeší vůbec plavkovou sezónu?

Jako trenérka musíte být ve formě celý rok. Řešíte vůbec plavkovou sezonu?

Už ne. Po mně se chce, a já jsem za to ráda, abych byla pořád připravená, ať už na focení v plavkách, nebo třeba teď s vámi na focení titulní strany, tak abych mohla kdykoli říct ano. Byly okamžiky po holkách nebo po synovi, kdy jsem musela trošku ladit formu, ale pak jsem si našla svůj styl, ve kterém se snažím jet celoročně, abych třeba nemusela odmítat nabídky. Takže se snažím celý rok držet svůj jídelníček a životosprávu.

Připravujete se tedy vůbec nějak na léto? Třeba pleť?

To ano. Já vždycky říkám, že jako cvičitelka se umím postarat o tělo, ale ta tvář přece jenom není můj obor, takže tam se vždycky obracím na odborníky. Ať už je to nějaká úprava na tváři, nebo třeba jen výběr krému a podobně. Já jsem vždycky milovala sluníčko, lehnout si a pouštět ho do sebe, ale pleť už to nedává. (smích) Takže opravdu přicházím na to, že nějaké ochranné prostředky používat musím, ale spíš mě to táhne k přírodním krémům. A musím říct, že spíš miluju regeneraci po slunění než tu přípravu.

Video se připravuje ...
Domácí posilování: Naučte se dělat kliky jinak! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Měla jste vůbec někdy problémy s postavou?

Samozřejmě. Na základě toho vznikla moje první kniha Tajemství životního stylu I., ve které jsem se snažila shrnout všechna svoje předchozí léta, než se mi podařilo nad svojí postavou vyhrát. 

V čem byl problém?

Když mi bylo nějakých osmnáct devatenáct, tak se mi postava měnila jinak, než bych chtěla, což si myslím, že spousty holek řeší každý rok. Tehdy jsem se začala obklopovat informacemi a pak jsem všechny tyhle omyly a mýty shrnula do knížky.

Co si myslíte o zaručených tipech „zhubněte za týden 5 kilo“, „zhubněte na nějakou akci“? Může to fungovat a má vůbec smysl si takhle zahrávat se svým tělem?

Když je třeba plavková sezona, vy víte, že za 14 dní vás čeká dovolená, kterou si chcete užít a mít ze sebe na pláži dobrý pocit, tak se to musí vzít s rozumem. Spíš než zaručenou dietu to chce na těch deset dní kompletně změnit stravovací návyky. Musíte se držet minimálního příjmu ovoce, protože tam přece jenom jsou nějaké cukry, zvýšit dávku dušené nebo syrové zeleniny, vzdát se veškerých příloh a pak musíte pochopit, že tohle je vlastně ta strava, kterou byste měla celý rok dodržovat. Pravidla se, co se týče výživy, zpřísnila, protože se doba posunula. 

Více se dočtete v květnovém časopise Dieta, který je už nyní v prodeji.

Autor: Linda Háková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji