Pro návštěvníky bylo na smíchovské náplavce přes 60 stánků s nejrůznějšími asijskými pokrmy. Největší zájem byl o mladé kokosy, které si návštěvníci mohli koupit hned u několika stánků.

„Pak se vraťte, rozseknu vám je na vydlabání,“ volal jeden z prodejců na slečnu, která si odnášela dva kokosy, ze kterých brčkem uskrávala mléko. „Jednou se mi povedlo seknout se do prstu,“ ukazoval prodejce Tomáš na svou zjizvenou dlaň. Zatímco teď už je zručný, ublížil si při prvních pokusech před pár lety.

Hanka byla z festivalu nadšená
Autor: Eva Fornálová

Ochutnávky jídla zabraly většinu náplavku, v její zadní části zbyl prostor ale i na kulturu. Na malé pódium se zde odehrávaly nejrůznější ukázky bojových sportů. Hned vedle byla připravena dračí loď k vyplutí, ovšem počasí jí moc nepřálo.

Jakkoli se během poledne zatáhlo, déšť návštěvníky nevyhnal. Jen se postupně začal rozvírat jeden deštník za druhým. „Díky dešti jsme se hned zakecali s cizími. Takže to počasí nás akorát stmelilo. A ještě jsme si navíc doporučili stánky, kam jít a kam zase ne,“ těšila se Hanka, která na festivali na náplavce chodí často a ráda.

A proč se zrovna rozhodli pořadatelé uspořádat akci právě poslední víkend v dubnu? „Není v tom žádný kalkul ani hlubší smysl, pouze možný volný termín prostoru náplavky,“ přiznal organizátor Jan Zbořil.

Fotogalerie
20 fotografií