Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Místo modelek krysí bobky. Zlatá mládež letěla na „luxusní“ festival na Bahamy

Autor: nka - 
29. dubna 2017
15:15

Propadákem skončil VIP hudební festival pro zlatou mládež na Bahamách. Návštěvníci zaplatili v přepočtu statisíce korun za „luxusní zážitek“, po příletu na ostrov je ale čekaly žalostné podmínky.

Letos prvním rokem pořádaný Fyre Festival měl návštěvníkům nabídnout exkluzivní party ve společnosti supermodelek Kendall Jennerové, Belly Hadidové and Emily Ratajkowské.

Reklama na festival lákala návštěvníky na krásné modelky na jachtách:

Akce inzerovaná jako „kouzelné spojení hudby, umění a gastronomie“ měla začít tento pátek a trvat dva víkendy. Lístky stály od čtyř do 12 tisíc dolarů (100 až 300 tisíc korun) a mezi zlatou mládeží šly na dračku.

Po příletu ale na účastníky festivalu místo klimatizovaných bungalovů čekaly spartánské chýše, omlácené skříňky bez zámků a hory odpadků. „Jsou to v podstatě stany používané v případech humanitárních katastrof, uvnitř jsou matrace s rámem. Není to zas tak nepohodlné, ale stany se tak třesou, že by za větru nebo deště okamžitě odletěly,“ popsal podmínky jeden z účastníků. Podle dalších byly ve stanech díry a krysí bobky.

Jako v uprchlickém táboře

Jeden návštěvník festival popsal jako „setkání zlaté mládeže z Instagramu s Pánem much“ v odkazu na slavný román Williama Goldinga. V něm skupina hochů z elitní vojenské školy uvízne na opuštěném ostrově, kde se málem pozabíjejí. Další napsal, že si na festivalu připadá jako „uprchlík z válkou zpustošené oblasti“.

Účastníkům festivalu se navíc ze stanů ztrácely věci, jednomu z poškozených měla vzít peněženku sama ochranka. Místo kulinářských zážitků pak VIP hosté dostali suchý chleba s pár plátky sýra v polystyrenové krabici.

Na místě poté kvůli špatné organizaci propukl naprostý chaos. Lidé začali festival houfně opouštět a hledat hotel k přespání, nikde ale nebyly volné pokoje. Část z nich poté odjela na letiště v naději, že se jim podaří odletět zpátky domů.

10 hodin v letadle bez vody a jídla

Žádné letadlo ale neletělo, takže v terminálu zůstali zavření 10 hodin bez vody a jídla. Ve dvě hodiny ráno je zaměstnanci pustili do letadla, to ale několik hodin stálo na ranveji.

„Je 3:47 ráno. Už přes dvě hodiny stojíme na ranveji. Máme k jídlu jen pytlík křupek a museli jsme s nimi začít šetřit. Prosím, pošlete pomoc,“ napsal zoufale na Twitteru William Finley jen chvíli předtím, než cestující museli kvůli administrativním nejasnostem zase vystoupit. „V osm ráno jeden chlap omdlel. Pak nám konečně poprvé přinesli vodu,“ popsala Maude Etkinová (23), designérka z Manhattanu.

Ti, kteří neměli to štěstí dostat místo v letadle, uvízli na ostrově do dalšího dne. Organizátoři akce poté na Twitteru napsali, že akce se „kvůli nepředvídaným okolnostem“ odkládá. Zklamaní návštěvníci prý dostanou peníze zpět a „VIP vstupenky na příští rok zdarma“.

XLADI ( 29. dubna 2017 22:38 )

No co prachy vydělali rodiče a tihle je bezostyšně utrácejí a chlubí se jimi. Trocha reality jim jen prospěje . Ale ten bordel a spartanské podmínky, to by jim asi tak nevadilo jako to, že si nemohli udělat cool selife s modelkami

ivoadler ( 29. dubna 2017 15:48 )

I "zlatá mládež" může být blbá. Trochu se nudí a tak se rozhodli, že si život zpestří zážitky s modelkami. Pořadatelé se na ně ale vys rali.

Zobrazit celou diskusi