Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hasič Libor skončil po pádu na vozíku: Kamarádi mu pomáhají vrátit se do života

Autor: ljš - 
15. května 2017
16:28

Téměř 20 let denně bojoval o život a zdraví druhých, pak mu ale jedno běžné cvičení obrátilo život na ruby. Královéhradecký hasič Libor Bohdanecký (46) se nyní snaží vrátit zpátky do života. Pomáhají mu v tom kolegové hasiči a také kamarádi ze střeleckého sportu.

Libor se stal profesionálním hasičem v roce 1998 a v poslední letech působil také jako člen lektorského sboru hasičů instruktorů pro práce ve výšce a nad volnou hloubkou. Před devíti měsíci bohužel během výcviku v Teplických skalách nešťastně spadl.

"Zlomil jsem si obratle a poškodil míchu. V současnosti je ze mě kvadruplegik. To znamená, že mám ochrnuté nohy a ruce. Prognóza je taková, že se uvidí, co se podaří. Nikdo mi není schopen říci, jestli budu chodit, hýbat rukama…," řekl v březnu v rozhovoru pro Královéhradecký deník.

Od té doby ale udělal obrovský pokrok. Na střeleckých závodech REGI Base, které proběhly koncem dubna, už si mohl zastřílet, i když potřeboval pomoc s oporou rukou. Pořadatelé se pak rozhodli, že 23 tisíc korun, které vybrali na startovném, věnují Liborově rodině. Statečný hasič je totiž tátou tří dětí.

Sbírku pro kolegu, který se náhle ocitl v těžké životní situaci, uspořádali také královéhradečtí hasiči. Vybrané peníze budou použity hlavně na rehabilitační pomůcky a programy, které mu mají pomoci, aby se mohl vrátit k milované práci.

Hasiči uspořádali pro Libora sbírku Hasiči uspořádali pro Libora sbírku | Facebook.com

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi