O největší letecké show na západě republiky bývá tradičně velký zájem. Velkou podívanou letos slibuje vystoupení Martina Šonky, který se jako první Čech objevil ve světové sérii Red Bull Air Race. Nebude zde ale chybět ale ani Petr Kopfstein, druhý náš zástupce v těchto podnicích.

 

Skuteční fajnšmekři ocení nezaměnitelnou krásu a eleganci klasické akrobacie v podání legendárních CASA Bücker 131 Jungmann. Jedním ze zlatých hřebů Dne ve vzduchu s rádiem Kiss Proton bude pro všechny fanoušky vystoupení stíhacího letounu Spitfire Mk.XVI. Stroj koupil Angličan Stephen Stead v roce 2011 a od té doby se ho snaží zrekonstruovat.

Perlou potom bude unikátní letoun „Electra“, jenž měl pozvednout impérium J. A. Bati, který byl jeho majitelem. Jako jediný dopravní letoun Československa dokonce unikl nacistům. Dostat ho zpátky do Čech ze Spojených států znamenalo roky úsilí, velkých oprav a nakonec i přelet, který trval devět dnů. O legendární letadlo Lockheed A10 Electra měla zájem i známá pilotka Amélie Erhartová.

Areál bude otevřen v sobotu i v neděli od 9 hodin do 18. hodiny. Samotný program začíná vždy o hodinu později.

Vstupné 250,- Kč

Vstupné děti (od 6 do 12 let) 50,- Kč

ZTP, ZTPP zdarma

Víte, že...

...Den ve vzduchu s rádiem Kiss Proton je stabilně jednou z nejnavštěvovanějších akcí tohoto druhu u nás

...Zdejší Den ve vzduchu byl první veřejnou akcí, kde Armáda ČR představila letouny JAS 39 Gripen veřejnosti

...Poprvé si zde vyzkoušel seskok padákem v tandemu Mirek Topolánek

...Poprvé zde v ČR mohli diváci vidět ženu na křídle letícího letadla

...Premiérově tady svedl souboj závodní rally speciál s mistrem ČR Václavem Pechem a vrtulník. A došlo i tady vůbec poprvé k otevření lahve piva helikoptérou  

...Premiérově byl zde na Den ve vzduchu k vidění strhující závod letadla s motorkou, přičemž oba stroje musely na své trase udělat salto. Motorku řídil legendární FMX jezdec Petr Kuchař

Podívejte se na video, které ukazuje Martina Šonku v netradiční roli:

Video
Video se připravuje ...

Čeští piloti Šonka a Kopfstein: Čí vlaštovka doletěla dál? iSport TV

Fotogalerie
3 fotografie