Žák tvrdí, že od učitele dostal facku, ten to popírá. Připustil ale, že chytl chlapce za bradu. Následně se omluvil a čeká ho finanční postih. Incidentem se zabývala i policie. „V průběhu provedeného prověřování jsme zjistili, že nedošlo k fyzickému napadení ze strany muže vůči nezletilému chlapci. Muži byla ze strany zaměstnavatele uložena sankce,“ informovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Jenže bratr (32) žáka tvrdí, že se učitel omluvil jejich otci, a ne přímo bratrovi. „Ten učitel byl za naším otcem a omlouval se jemu, my chceme, aby to řekl přímo bratrovi. On nehajloval, jen vykřikoval to, co všichni ostatní, ale ruku nezvedal. Chtěl jen zapadnout mezi spolužáky. Učitel na něj ale neměl co sahat,“ uvedl bratr.  

Učitel se musel následně obrátit na policii, začal se obávat chlapcových příbuzných. „Dva podezřelí cizinci, kteří pobývají na Klatovsku, vyhrožovali oznamovateli. První výhrůžky byly vzneseny osmnáctiletým mužem a o čtyři dny později dvaatřicetiletým mužem. Oba uvedení jsou v příbuzenském vztahu vůči nezletilému,“ popsala situaci Ladmanová.

Bratr hocha tvrdí, že nikomu nevyhrožovali. „Nikomu jsme nic takového neříkali, nechtěli jsme, aby se to nějak dotklo školy, jen jsem chtěl pro bratra omluvu. Vše se ale obrátilo proti nám,“ řekl pro Blesk.cz s tím, že další kroky teprve zvažují. Město Plánice, které je zřizovatelem místní školy, se incidentem teprve bude zabývat. „Rada zasedá příští týden, pan ředitel školy nás jistě s tímto seznámí,“ řekl místostarosta Kamil Mastný.

Policie celý případ již uzavřela. „Zjistili jsme, že ve věci vydírání nejde o podezření z trestného činu, a věc byla odevzdána místně příslušnému správnímu orgánu k projednání přestupku. Dva muži (18, 32) jsou tak podezřelí ze spáchání přestupku proti občanskému soužití,“ zakončila Ladmanová s tím, že hajlování žáka policisté předali příslušnému orgánu sociálně právní ochrany dětí.