Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policistka porodila v kómatu: Po 3 měsících se stal zázrak!

Autor: so, lm - 
16. května 2017
16:46

Porodila, aniž by o tom věděla! Argentinská policistka Amelia Bannan (34) se v těhotenství vybourala a upadla do kómatu. Probrala se až po dlouhých pěti měsících a poprvé se setkala se svým tříměsíčním synem. 

K hrozivé nehodě došlo 1. listopadu, kdy byla Amelia Bannan v pátém měsíci těhotenství. Služební auto šoféroval její partner, rovněž policista. Muži se při nehodě nic važného nestalo, ale Amelia měla prasklou lebku a krevní sraženinu v mozku. Policistka po nehodě skončila v kómatu na jednotce intenzivní péče.

Na Štědrý den se stal zázrak, Amelia v kómatu porodila zdravého klučinu, který vážil 1,87 kilo a dostal jméno Santino. Od narození se o něj starala její sestra Norma, která ho každý večer nosila za maminkou a příkládala jí ho na hruď. A týden před Velikonoci se stal další zázrak! Amelia se zčistajasna probrala z kómatu a poprvé uviděla svého malého chlapečka.

Její manžel Cristian Espindola doufá, že mateřská láska pomůže dostat Amelii ze špatného fyzického a psychického stavu. Od svého probuzení je totiž pouze schopna odpovídat na otázky jen »si« a »no«, tedy ano a ne. Jinak nekomunikuje…

"Výsledky jsou famózní. Ale fakt, že Amelia utrpěla vážná zranění s vysokou mírou úmrtnosti, naše očekávání výrazně snižuje. Snad to nebude její případ. Neustále nás překvapuje. Doufáme, že ji jednou uvidíme kráčet se synem," uvedl neurochirurg Marcelo Ferreira.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi