Hoří učebna přírodopisu v radnické škole, taková informace zalarmovala hasiče na Rokycansku. „Poplach operační středisko vyhlásilo hasičům jak profesionálním, tak dobrovolným, na stanici v Rokycanech a dobrovolným hasičům v Břasích a Němčovicích,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

To, že se jedná jen o cvičení, se hasiči dozvěděli až poté, co dorazili na místo. „Cílem totiž bylo mimo jiné i prověřit vybavenost jednotek a jejich znalosti a procvičit postupy zásahu při požáru budov se složitými podmínkami pro zásah,“ popsala Jakoubková.

Cvičení prověřilo i to, jak by v případě požáru či jiné nebezpečné situace fungovala spolupráce záchranných složek s personálem školy. A na své si přišly i děti, které musely opustit budovu školy a dostat se do bezpečí, jako kdyby opravdu hořelo.

Zdání opravdovosti dodal zásahu i dým z dýmovnice, který se valil z učebny, kde mělo jako hořet. „Hasiči si přitom vyzkoušeli evakuaci jedné celé třídy, kterou museli do bezpečí odnést a vyvést ve vyváděcích maskách,“ dodala Jakoubková s tím, že evakuace probíhala i za použití výškové techniky.

VIDEO: Podívejte se na zásah hasičů při výbuchu a následném požáru v paneláku v Ostravě.

Video
Video se připravuje ...

Výbuch v paneláku v Ostravě: 46 evakuovaných, 14 zraněných! Markéta Volfová, Karel Janeček, HZS MSK

Fotogalerie
13 fotografií