Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jeden penis výchovu neohrozí, tvrdí státní zástupce: Mladík sváděl dívku (14), chtěl ji unést, ale trestu se vyhne

Jeden penis výchovu neohrozí, tvrdí státní zástupce. Mladík sváděl dívku (14), chtěl ji unést, ale trestu se vyhne. (Ilustrační foto)
Jeden penis výchovu neohrozí, tvrdí státní zástupce. Mladík sváděl dívku (14), chtěl ji unést, ale trestu se vyhne. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: dce - 
28. dubna 2017
10:48

Nejdřív to vypadalo jako láska z románu, nakonec se to ale celé zvrhlo. Dvacetiletý mladík z Oseku na Teplicku sváděl teprve 14letou dívenku, dokonce jí poslal obrázek svého penisu. Když se do toho vložili její rodiče, začal plánovat její únos. Policie ho dopadla včas a on skončil ve vazbě. Ale jen na chvíli. Nyní to vypadá, že se trestu vyhne. Zato byla potrestána žalobkyně z případu!

Vše začalo loni v létě, když si dvacetiletý mladík začal přes internet psát s teprve 14letou školačkou. Prý mu připomínala bývalou přítelkyni, brzy se do ní zamiloval, ale dívenka hledala jen kamaráda. Podle deníku Mladá fronta Dnes jí nakonec mladík poslal i obrázek svého penisu.

To se do věci vložili její rodiče a zakázali jí, aby se s mladíkem stýkala. To se mladému milovníkovi ale nelíbilo. „Hmm, chci umřít,“ napsal 28. června na sociální síti. Začal plánovat únos – dívenku chtěl vylákat do lesa na zlatý řetízek. Ve chvíli, kdy by jí ho zapínal, by jí zavázal oči, svázal ruce a odvezl na chatu svého dědy.

8. července začal přes Facebook shánět zbraň. Psal i další podivné zprávy: „Všechny vystřílím, než se dostanu k tobě.“ Nebo: „Když nebudeš se mnou, tak s nikým.“ A tak si pořídil plynovou pistoli, o které si myslel že je „ostrá“.

Nakonec ho nahlásil kamarád, kterému svůj plán prozradil. Během pár hodin už vše vysvětloval na policii. „Chtěl jsem ji tam svázanou odvézt a naposledy s ní mluvit o tom, jestli by to se mnou nechtěla ještě zkusit. Jako se mnou chodit,“ řekl při výslechu. „Chtěl jsem s ní být sám a jinak než takhle mě to nenapadlo,“ dodal. 

Policie ho obvinila z ohrožení mravní výchovy mládeže a plánování únosu. Státní zástupkyně Zuzana Leitmannová mladíka poslala do vazby. Tam ale pobyl jen 12 dní. Navíc bylo zrušeno i jeho trestní stíhání.

Podle okresního státního zástupce Otakara Zahradníka není jedna fotka penisu ohrožení mravní výchovy. „Ojedinělé zaslání fotografie mužského penisu dívce ve věku 14 let takový následek zapříčinit nemohlo,“ tvrdí.

Podle Zahradníka není v pořádku ani obvinění z plánování únosu. Příprava je trestná jen u takzvaně zvlášť závažných zločinů, kde je horní sazba vězení nejméně deset let. Milovníkovi by hrozila maximálně polovina. 

Právě Zahradník sepsal kárnou stížnost na státní zástupkyni Leitmannovou za to, že nezákonné obvinění a návrh na vazbu neodhalila. „Byla uznána vinnou a byl jí uložen trest snížení platu o 10 procent na dobu jednoho měsíce,“ řekla včera mluvčí Nejvyššího správního soudu Sylva Dostálová. 

„On se na to připravoval, všichni to vědí, ale trestní zákoník to nepostihuje. Bohužel,“ řekl zástupce vedoucího teplické policie Jaroslav Jedlička.

Zamýšlená oběť věří, že hrozba byla skutečná. „Jsem si jistá, že to myslel vážně a že by toho byl schopen,“ řekla Mladé frontě.

Soud před nedávnem uzavřel případ únosu dvou nezletilých na Ústecku:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání