Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další skandál aerolinek: Muže vyhodili z letadla, protože použil moc brzy WC

Autor: Mii - 
27. dubna 2017
20:30

Personál vyzval cestujícího, ať opustí letadlo chystající se ke startu poté, co navzdory zákazu letušky použil palubní toaletu. Letadlo mělo zpoždění, půl hodiny čekalo i se všemi pasažéry, až se uvolní rozjezdová dráha. Muž to podle svých slov kvůli délce čekání nemohl vydržet a záchod musel použít. Aerolinky říkají, že na jeho vyhazov měly právo, porušil jejich pravidla.

Umělec Kima Hamilton cestoval 18. dubna z Atlanty do Milwaukee. Jeho let společnosti Delta ale zasáhly nečekané komplikace, rozjezdová dráha letiště byla obsazená a letadlo i se všemi pasažéry půl hodiny čekalo, až se uvolní. Čekací doba způsobila, že se začalo chtít Hamiltonovi na záchod.

Vydal se ho proto použít. „Neletěli jsme. Vůbec jsme se nepohybovali. Letadlo jenom stálo,“ popisoval muž incident místním médiím. „Nevím, co se stalo, moc vody jsem nevypil, ale strašně jsem potřeboval použít toaletu,“ uvedl.

Jeho pokus ale zastavila letuška, která mu přikázala, ať se vrátí zpět na svoje místo, jinak bude let ještě více zpožděn. Vrátil se tak na místo. Jenže po chvíli už to nemohl vydržet a na záchod se i přes protesty personálu vydal.

Agenti FBI na letišti

„Hned přišel pilot a říkal: ‚Dámy a pánové, omlouváme se za komplikace, ale musíme se vrátit a vyloučit jednoho pasažéra‘,“ vyprávěl Hamilton. „Hodně rychle to vygradovalo.“

K muži následně přišli dva bezpečnostní pracovníci společnosti Delta a vyzvali ho, ať si vezme svoje věci a letadlo opustí. Hamilton to odmítl. „Nebylo to nic platné, prostě se rozhodli, že mě vyvedou pryč. Když jsem z letadla vystoupil, čekali na mě dva agenti FBI,“ popisoval muž a dodal, že jeho klidné chování jej zachránilo od toho, aby nebyl zatčen.

Video, na kterém je vidět, jak je muž vyzýván k opuštění letadla:

Jeden z cestujících celý incident natočil na video. Je v něm slyšel Hamilton, jak výzvám odporuje. „Nechápu, proč mi říkáte, abych odešel. Koupil jsem si letenku a měl jsem krizi. Musel jsem na záchod. Dlouho jsem to držel. Proto mě vyhazujete?“ mluví muž na videu. I zbytek cestujících musel letadlo dočasně opustit.

Aerolinky nevidí problém

Muž po tomto incidentu aerolinkám poslal stížnost. V dopise vyhrožuje, že jeho manželka je právnička a situaci bude řešit. Společnost Delta na to vydala prohlášení, že muži část peněz za letenku vrátí a že jeho zavazadlo v pořádku přicestovalo do cílového města. Rozhodně si ale nemyslí, že by pochybila.

„Náš personál je vytrénovaný na to, aby zajistil maximální bezpečnost všech cestujících. Ti ho musí poslouchat na slovo během všech fází letu, hlavně během vzletu, který je kritický,“ uvedla společnost.

Lidé ale požadavky Delta nechápou. Jakmile byl incident zveřejněn, ozvali se jiní cestující, kteří zažili podobnou situaci a s použitím záchodu neměli problém. Letuška jim prý použití nejen povolila, ale ještě se zeptala pilota, jestli mu použití nevadí.

divoch ( 27. dubna 2017 21:12 )

Co se z toho dělá takový problém. Aerolinky mu dali šanci použít toaletu, sice na letišti. Když se mu hodně chtělo, tak nemá být vybíravý. I mezi cestujícími se najde verbež co potřebuje zkrouhnout.

krtek. ( 27. dubna 2017 20:49 )

Aerolinky říkají, že na jeho vyhazovat měly právo, porušil jejich pravidla. Například pravidla pravopisu ?

Zobrazit celou diskusi