Muzea sexu se v Japonsku v 70. a 80. letech těšila velké oblíbenosti. Hihokan, v překladu z japonštiny „dům skrytého pokladu“, sloužil jako útočiště pro místní obyvatele, kteří hledali lehkomyslnou, nemravnou a osvobozující formu zábavy. Návštěvníci uvnitř našli různé sošky pohlavních orgánů, obnažené figuríny, interaktivní minihry, kina, nahé přehlídky a dokonce i vycpaná zvířata při kopulačních aktech! Jenže s rozmachem internetu zástupy návštěvníků postupně slábly a většina těchto zařízení byla uzavřena a mnohdy zanechána i se všemi exponáty svému osudu.

Dvě taková muzea navštívil i německý fotograf Florian Seidel, který se usadil v japonské Ósace. Jím pořízené snímky zachycují konkrétně Japonské muzeum sexu v Jamaguči a Dům skrytého pokladu na ostrově Hokkaidó. „Hihokany byly velmi specifickými místy, která vypovídala spíše o majitelích než o japonské společnosti jako celku. Většina z nich se nacházela v lázeňských městečkách, kde po západu slunce nebylo co dělat,“ popsal fotograf.

„Tato muzea byla pouze frivolní zábavou v době před internetem, nešlo je brát příliš vážně. Byla produktem své domy a stala se zastaralými s příchodem internetu, zdroje ještě podivnějších věcí a tolika sexuálního obsahu, že ho nikdo ani nemůže spotřebovat,“ doplnil. Na jeho snímky z opuštěných muzeí sexu se můžete podívat v galerii pod článkem!

DALŠÍ OPUŠTĚNÁ MÍSTA NAJDETE ZDE>>

Fotogalerie
16 fotografií