Málokterá televizní hvězda se zapsala do povědomí diváků tak intenzivně jako Kateřina Kašparová. Přitahuje vypjaté situace. Za jejím odchodem z Novy v roce 1997 byla údajně výchovná facka uštědřená kolegyni Jitce Obzinové (52).

Pak jí o dva roky později doslova před očima zavraždili partnera Luďka Krčku (†32). Bývalý policista URNA na místě zemřel. Vraha později policie dopadla, ale motiv hrůzného činu se Kateřina nedozvěděla.

„Na Nově jsem byla čtyři roky a dodnes mě lidé poznávají na ulici a mile mě zdraví. Je to devatenáct let. Nechápu,“ říká Kašparová. Živila se různě. S tehdejším manželem vybudovala na přelomu tisíciletí Hospůdku u splavu na cestě mezi Slavonicemi a Dačicemi.

Zásadní životní skok ale přišel v roce 2010 s dalším mužem Kateřinina života, přítelem Petrem. „Naučil mě hrát poker a já tomu úplně propadla. Podařilo se mi uspět v několika zajímavých turnajích. Je to koníček, který tak člověka občas i živí,“ směje se. Stávající zákony prý ale hráčům zrovna nepřejí. „Věřím, že diletanty, kteří tam nyní sedí, nahradí brzy někdo rozumný,“ říká Kašparová.

Fotogalerie: Nejzajímavější titulní strany Blesku za 25…
174 fotografií

Od roku 2014 je Kateřina mluvčí europoslance Petra Macha (41). „Přála bych si, aby Svobodní zasedli na podzim ve Sněmovně. Ulevilo by se nám všem, kteří se chceme starat sami o sebe a nepotřebujeme, aby nás stát vodil za ručičku,“ rozohňuje se Kašparová.

A protože vždycky milovala zvířata, už od roku 1990 pomáhala kočičímu útulku. V roce 2004 založila vlastní Kočičí Azyl CZ. Snaží se vybudovat nový útulek s výběhem nedaleko Prahy. „Právě Blesk nám moc pomohl s hledáním domovů pro opuštěná zvířátka,“ libuje si Kateřina. Vydává taky časopis HAF & MŇAU, jehož výtěžek jde na pomoc zvířatům.

VIDEO: Připomeňte si další hvězdu 90. let Evu Jurinovou!

Video
Video se připravuje ...

Co dnes dělá Eva Jurinová? Pořád se vídá s Merunkou! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
7 fotografií