Půjde o klíčové úseky v části ulic Kounicovy, Křenové, Líšeňské a třídy Generála Píky. Po prázdninách dojde i na kolejový trojúhelník u Semilassa.

„Využijeme letních prázdnin, kdy je intenzita individuální i městské hromadné dopravy nižší,“ řekl generální ředitel podniku Miloš Havránek. Opravy potrvají s výjimkou Semilassa od začátku července do konce srpna, dopravní podnik přijdou na 150 milionů korun.

Řada míst je podle vedení podniku ve špatném stavu a další odklad už nepřichází v úvahu. Týká se to například kolejového trojúhelníku u kulturního centra Semilasso, kam nastoupí dělníci od září vždy jen o víkendech.

Dojde i na tankodrom u Semilassa!

„Nemohli jsme už čekat, až se bude opravovat celá ulice Palackého, o čemž se hovořilo už před 15 lety. Jde o poslední křižovatku, kde jsou koleje na dřevěných pražcích. Nově je položíme na betonové panely a silnice se vyasfaltuje. Po letech zmizí skutečný tankodrom,“ slibuje veřejnosti technický ředitel dopravního podniku Jaromír Holec.

Video
Video se připravuje ...

Technický ředitel dopravního podniku Jaromír Holec komentuje opravy tramvajových tratí v Brně letos v létě. Zdeněk Matyáš

Kde a jak dojde k omezení dopravy

* Kounicova (úsek J.Babáka-Šumavská) – tramvaj č. 12 bude zachována kyvadlově po jedné koleji, trolejbusy č. 34 a 36 pojedou odklonem přes Botanickou.

* Křenová (úsek Koliště-Štěpánská) – tramvaje č. 8 a 10 pojedou v jednokolejných úsecích. Trolejbus č. 33 nahradí na celé trase autobusy, objížďka půjde přes Dornych.

* Líšeňská (Dělnický dům-smyčka Juliánov) – tramvaj č. 9 ukončí jízdu v centru města okružní trasou přes Rooseveltovu a náměstí Svobody zpět do Černých Polí. Jako náhrada pojede autobus č. 55 odklonem od Dělnického domu ulicí Táborskou do zastávky Životského.

* Třída Generála Píky (Provazníkova-Fügnerova) – tramvaje z centra skončí na smyčce Zemědělská. Náhradní dopravu odsud na Lesnou zajistí autobusová linka  x9.

* Semilasso – výluka tramvajových linek 1 a 6 se uskuteční jen o víkendech.

Fotogalerie
3 fotografie