„V jednu chvíli jsem si připadal jako zločinec, ač jsem nechápal, co se děje,“ přiznal Zdeněk Blesku. Incident, při kterém skončil spoutaný na zemi, se odehrál minulý čtvrtek pozdě večer.

Doubek s partou kamarádů chtěli pro svůj filmový projekt natočit několik akčních záběrů z průmyslového objektu na okraji Prahy. „Měl jsem z toho průšvih. Semlelo se to hrozně rychle, ještě teď mi z toho jde hlava kolem...“ přiznal Zdeněk.

Uniformovaná ostraha průmyslového objektu v pražských Běchovicích ho vytáhla z auta, sekla s ním o zem a nasadila mu pouta. Důvod? Podezření z průmyslové špionáže! „Chtěli jsme natočit krátký film a potřebovali jsme kvalitní záběry z exteriérů. Do objektu jsme podle ochranky ale vešli neoprávněně. Takže nakonec jsem vše, co jsme tam natočili, musel smazat,“ vysvětlil mladý Robinson.

„Mám z toho velké ponaučení a propříště si budu dávat velký pozor, kde a co natáčíme,“ dodal pokorně. Po vysvětlení, jaký byl zájem mladíků v průmyslovém objektu, ochránci usoudili, že další vyšetřování nebude nutné, a vetřelce z objektu vyvedli. „Policie tuto událost neeviduje,“ potvrdil Blesku tiskový mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Zdeněk Doubek je provozní restaurace ze Starých Splavů. Považuje se za soutěživý typ a miluje výzvy. Nyní pracuje na krátkém filmu o chování lidí v normálních a extrémních situacích.

VIDEO: Zatčení soutěžícího Robinsonova ostrova

Fotogalerie
84 fotografií