Na muže, který přelezl zábradlí na terase domu a zřetelně dával najevo svůj úmysl ukončit svůj život, upozornilo strážníky hned několik svědků,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Strážníci spěchali na líšeňskou adresu a muže, který se z vnější strany přidržoval zábradlí, okamžitě uviděli. „Viděli, že měl snahu si ublížit. Hlídce se ale postupně podařilo navázat s ním komunikaci a přesvědčit ho, aby od svého úmyslu upustil,“ doplnil Šoba.

Poté, co strážníci značně dezorientovaného muže dostali do bezpečí, svěřil se jim, že ztratil chuť do života. „Kvůli jeho neutěšenému rozpoložení hlídka přivolala zdravotníky a sanitka muže převezla do krizového centra bohunické nemocnice,“ doplnil mluvčí brněnských strážníků.

VIDEO: Brněnští strážníci se střetávají poměrně často se sebevrahy a osvědčili se jako výborní psychologové. Jejich klid je poznat i v situacích, kdy se musejí vypořádat s agresivními opilci.

Video
Video se připravuje ...

Svou agresivitu nedokázal ovládnout opilec (39) v Brně na autobusovém nádraží, nejprve obtěžoval cestující a následně zaútočil i na strážníka. Ten si s ním ale rychle poradil. Městská policie Brno