Sedmatřicetiletá, na sociální síti Facebook v současnosti leckterými zatracovaná Iva je typem vysoké, snadno zapamatovatelné, v mládí s modelingem koketující ženy s ostře řezanými rysy, jež s oblíbeným, ničím neznepokojujícím průměrem v mnoha směrech nesplyne. Což může podporovat kladné i záporné emoce.

V roli tupé blondýny, s níž na TV stanici HBO excelovala ve známé stand-up comedy Na stojáka, svou jinakost Iva rozhodně zúročila. Dokonce tak, že se díky tomu svého času stala hvězdou reklam na jogurt, jenž ji spolu se zmiňovaným pořadem HBO dostaly do povědomí davu mnohem víc než televizní či filmové role včetně angažmá v divadle.

Má dáti, dal

Show Tvoje tvář má známý hlas dala Pazderkové šanci se opět národu připomenout a ona ji dokázala za podpory své osobitosti využít. V prvním díle skončila jako jedna ze soutěžících na čtvrtém místě, pokud se nemýlím. Příští a současné pokračování populárního pořadu už je na druhé straně pomyslného břehu coby člen poroty. Troufám si tvrdit, že v ní má své místo a rozhodně to není jen tím, že je jedinou ženou ve stálé trojce body udělujících osobností.

Porota je vskutku vyvážená. Její předseda Jakub Kohák, stejně jako Iva mnohé iritující a bezpochyby jedinečná figura, zde zastupuje vtipkujícího žoviálního chlápka, jemuž ani moment, kdy se rozhodne být vážný, neuvěříte. Malý pomníček nekomplikovaného tuzemského popu, sympatický a stále sexy působící frajer Ledecký je tu odborníkem na svém místě a umí se bezprostředně a bez přehrávání vyjádřit. A zatracovaná Iva dodává emoce. Je chytrá, její metafory nejsou tupé, mají až básnickou licenci.

Kde je pes zakopán?!

Tak proč lynč Pazderkové na sociální síti Facebook, kde množství lidí konstatuje, že od chvíle, kdy se v show stala porotkyní a začala chodit s jedním z členů tvůrčího týmu, je trapná, afektovaná, ubohá a nemá v show co dělat.

Iva, která si v posledním díle Hlasu změnila chemicky plavou hřívu na svítivě rezavou – a těžko říci zda se touto změnou vlasů chtěla distancovat od přežité image tupé blondýny – zareagovala velmi emotivně, a ohlásila, že ruší svůj facebookový účet, a hordě nenávistných lidí, již jí zlomili duši, jako správný sluníčkář popřála lepší auru…

Video
Video se připravuje ...

Iva Pazderková jako Lady Gaga! V nové show Novy budou slavní imitovat slavné! Petr Soukup, Markéta Reinischová

Bylo to poněkud hysterické rozhodnutí, byť chápu zhrzení. I přes sílu sociální sítě by ale měla být herečka nad věcí. Dav ubližuje. Osobnosti buď adoruje, anebo zatracuje. Afektovanost je Ivě vlastní. Patří k ní, byť v podobě možné vlečky deformace předešlé image. Anebo taková Iva i ve skutečnosti je. Každopádně je dobré se tolik neprožívat, i když nejsme mašinou bez citů, jak poznamenala tato porotkyně v nemilosti. A stejně tak platí, že pofidérní popularita, známost hodná hvězd, smílá víc, než si myslíme. Platí to pro Ivu i pro Jakuba Koháka.

Fotogalerie
23 fotografií