Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chorvatsko: 5 nej ze země, kterou milujeme!

/
  • Chorvatsko: To nej ze země, kterou milujeme!
    24. dubna 2017 ● 14:54

    Chorvatsko je země, kde si dovolenou užije naprosto každý. I proto patří mezi našinci už léta k nejoblíbenějším letním destinacím. Vybrali jsme pro vás několik tipů, kam vyrazit, ať už jedete s dětmi, s partou dobrodruhů nebo na stará kolena.

  • 1.

    Zadar: Nejlepší místo v Evropě

    Město v severní Dalmácii vyhrálo soutěž o nejlepší Evropskou destinaci roku 2016. Čím že přeskočilo třeba Athény nebo Paříž? Především kombinací bohaté historie a moderny, nádhernou okolní přírodou a bohatou nabídkou služeb a atrakcí pro turisty. Chcete vidět parky Krka, Paklenica, Plitvická jezera, nebo ostrovy Kornati? Nejen starší určitě ocení jednu z nejkrásnějších pláží Chorvatska, Královninu pláž u městečka Nin s lagunou a ložisky léčivého bahna. To vše je ze Zadaru kousek.
    Zadar
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Pag: Symbol zábavy

    Na řadě míst můžete přes den řádit ve vlnách a večerem se protančit až do rána. Chorvatským centrem noční zábavy je přitom pláž Zrce na ostrově Pag. Najdete tu velké plážové kluby, bazény, sport a řadu tanečních párty. Večírky na denním pořádku jsou i ve městě Hvar, jen lákají spíš movitější klientelu. Vyhlášené mezi mladými jsou i Buba na Makarské riviéře, město Split (především festival Ultra Europe), nebo Bol na ostrově Brač.

    Pag
    Autor: Shutterstock
  • 3.

    Pula: Kulturní magnet Istrie

    Město Pula vábilo turisty už od starověku, kdy sem mířily davy sledovat gladiátorské zápasy ve velkém amfiteátru poblíž přístavu. A amfiteátr sem láká dodnes. Především řadu umělců, kteří zde v létě vystupují na četných koncertech a festivalech. Kromě hudebních a divadelních slavností se v Pule každoročně koná i největší filmový festival Chorvatska. Turisty tu uchvátí četné zachovalé římské a benátské památky i příjemná atmosféra největšího města Istrijského poloostrova. Mladí lidé se sem sjíždí na taneční festivaly Seasplash, Dimensions a jeden z největších festivalů elektronické hudby v Evropě – Outlook.
    Pula
    Autor: Shutterstock
  • 4.

    Hvar: Ostrov vína a celebrit

    Město na stejnojmenném ostrově zná snad každá světová celebrita. Za sluncem a zábavou sem zamířil britský princ Harry, tři představitelé Jamese Bonda – Sean Connery, Pierce Brosnan a Daniel Craig, herci jako Brad Pitt a Angelina Jolie nebo boháči jako Donald Trump, Bill Gates či Roman Abramovič. Kromě luxusních hotelů a nádherných pláží je vyhlášené i místní víno, které tu začali pěstovat Řekové už 400 let před naším letopočtem. Zdejší levandulová pole, vinice, nádherné pláže a výhled na okolní ostrovy předčí v Chorvatsku máloco.
    Hvar
    Autor: Foto: HTZ (Chorvatské turistické sdružení), Ivo Biočina, Boris Kačan, Mario Romulić, Romeo Ibrišević, Aleksandar Gospić, Milan Babić
  • 5.

    Omiš: Bašta milovníků adrenalinu

    Pro sportovce a aktivní rodiny je Omišská riviéra perfektní volbou. A to nejen díky písečným i oblázkovým plážím s možností potápění a množstvím dalších aktivit. Divoká řeka Cetina, která v Omiši ústí do moře, vykotlala do nejvyššího pohoří Chorvatska Dinara úžasný kaňon, který je rájem pro turisty a horolezce. Kaňon Cetiny můžete sjíždět na raftu, kajaku, kánoi, zlézat vápencové stěny s výhledem na moře nebo si užít dvoukilometrový sjezd zavěšeni na ocelovém laně (zipline) ve 150metrové výšce nad kaňonem. Nejvíce turistů láká Omiš 18. srpna, kdy se tu koná obrovská rekonstrukce pirátské námořní bitvy.
    Omiš
    Autor: Shutterstock
  • 6.

    Navštivte Chorvatsko!

    Fotogalerie
    25 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy