Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Psovi přivázal na krk traverzu a hodil ho do tůně, která lidská zrůda tohle udělá?

Autor: Jiří Čada - 
24. dubna 2017
05:01

Neuvěřitelná brutalita! Kdyby labrador Fip (7,5) dokázal promluvit, mohl by si stěžovat na skutečně »psí život«. Jeho současný páníček ho zachránil poté, co byl pes nalezen v tůni s ocelovou traverzou přivázanou ke krku.

Chybělo málo, a Fip zemřel, jak měl tehdy tyran v úmyslu. „Z vody v příkopu u silnice mu tehdy už koukal jen nos,“ popisuje Pavel Hůša své první setkání s Fipem.

Tíha ocelové traverzy psa postupně zmáhala a opouštěly ho síly. „Šlo o vteřiny,“ říká dnes počátecký ekolog Hůša. Na stole městského úřadu se mu tehdy rozezvučel mobil.

Zpočátku si myslel, že vyjíždí k nějakému běžnému případu zaběhnutého psa. „To nemohl udělat normální člověk,“ domnívá se ještě po čase. Zubožené, k smrti vyděšené zvíře nakonec skončilo v kotci provizorního městského útulku.

„Vážil pouhých 17 kilogramů místo běžných třiceti,“ bilancoval Hůša podvýživu psa, kterému později začal říkat Fip. Několik týdnů pátral po jeho majiteli. Pak to vzdal a Fipa si vzal domů.

„To jsem ještě netušil, že když na chalupě vyndám z dílny lopatu, Fip se stáhne do kouta, kde se začne strašně strachy třást. Předchozí majitel ho musel lopatou asi mlátit,“ odhaduje Pavel Hůša.

Má i psí kamarádku

Fip vlídné zacházení oplácí páníčkovi a celé jeho rodině obrovskou psí láskou. Aby na strasti předchozího života zapomněl, v tom mu na dvoře Pavlovy chalupy pomáhá i jeho nová přítelkyně, pudlice Milina (6).

naidka ( 24. dubna 2017 10:45 )

Ty "obojky" jsou dost nebezpečné pro temperamentního psa, že se někde zachytí a jsou spíš pro hladkosrsté psy, měly by ležet na kůži, aby se účinná látka dostala do těla. Jinak zákeřných krvosajů - jak nazvali klíšťata Bleskáči - je dost a dost.

naidka ( 24. dubna 2017 10:02 )

Náš pes dostává čokoládové tablety Bravecto, on si pochutná a já jsem celou sezónu v klidu.

naidka ( 24. dubna 2017 09:43 )

Evidence spočívá v tom, že máte 1 (slovy jednoho) psa, neeviduje se dokonce ani u tetovaných psů jejich tetovací číslo. Kdyby byl pes čipovaný, to je samozřejmě něco jiného.

bibijana ( 24. dubna 2017 09:28 )

Dnešní slunečný den jsem si chtěla užívat, ale zase ho mám pokažený.Titulujete tyrana dobytkem, ale dobytek by se tak ve svém zvířecím světě nikdy nezachoval.Pro mě jsou to lidské zrůdy.Pes pro naši veřejnost nic neznamená,nepožívá žádné ochrany.U nás neexistuje zákon,který by zakazoval konzumaci psa.Proto je pes i z hlediska zákona stále považován za JATEČNÉ zvíře!!! Nechápu, proč vlastně občané platí poplatky za psy?Odkdy se vlastně musí platit poplatky za jatečná zvířata?Nikdo nedohledá,komu týraní psi patří.Neexistuje povinná evidence,registrace,čipování.Pes je pro naši společnost i celou EÚ kus hadru a můžete si s ním beztrestně dělat,co chcete.

sheba ( 24. dubna 2017 08:46 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání