Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Návrat z víkendu zkomplikoval D1. Oba pruhy na Prahu a Brno zprovoznili až odpoledne

Autor: pet, ČTK - 
23. dubna 2017
09:42

Dálnice D1 na Benešovsku a Pelhřimovsku je po nočním bourání tří nadjezdů opět průjezdná. Provoz byl obnoven po 09:00, odpoledne se začalo jezdit dvěma pruhy.

Demolice mostů mezi Šternovem a Ostředkem na Benešovsku a u Koberovic na Pelhřimovsku začala v sobotu po 19:00, tranzitní doprava úsek mezi 21. a 90. kilometrem objížděla přes Tábor.

Problém se podle Čásenského objevil u Šternova, kde kvůli večerní koloně začalo bourání později. Časovou ztrátu se ale stavebníkům podařilo dohnat. „Technické problémy nebyly, technologie, které měli zvolené na bourání, byly správné,“ uvedl Čásenský.

Dělníci v neděli ráno nahrnuli suť, do níž byly demolované nadjezdy shozeny, do středu dálnice a uvolnili tak v každém jízdním pásu jeden pruh. „Odstraňují ještě suť, aby vyčistili i druhý jízdní pruh,“ uvedl Čásenský po 09:00.

Na Pelhřimovsku byla D1 podle mluvčí policie Dany Čírtkové kolem 09:00 zprovozněna ve směru na Prahu na 81. kilometru. V 09:10 byl zprovozněn také úsek dálnice směrem na Brno na 75. kilometru. „V době uzavírky se nic mimořádného nestalo,“ uvedla Čírtková k situaci na Vysočině. Problémy se neobjevily ani ve středočeské části, D1 tam byla zprovozněna také po 09:00.

Video  Vizualizace modernizace dálnice D1  - Zdroj: www.novaD1.cz
Video se připravuje ...

Nadjezdy nevyhovovaly současným požadavkům na šířku dálnice. Hodně používaný byl most na 41. kilometru u Šternova, přes nějž vede trasa z Českého Šternberku do Divišova. Mosty u Choratic a Koberovic používali spíše zemědělci a lesníci. Nové nadjezdy mají být dostavěny příští rok.

Úplnou uzavírku naplánovalo Ředitelství silnic a dálnic na víkendovou noc úmyslně proto, aby zkomplikovala cestu co nejmenšímu počtu řidičů.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi