Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Neovladatelný trajekt se 140 cestujícími narazil do zdi! Zdemoloval i dvě auta

Autor: haj - 
22. dubna 2017
22:15

Štěstí v neštěstí mělo 140 pasažérů trajektu společnosti Naviera Armas, který na Kanárských ostrovech narazil do přístavní zdi a prorazil ji. Loď zničila i dvě zaparkovaná auta, přesto však jako zázrakem při nehodě nikdo nezemřel.

Turisty velmi oblíbený trajekt „Volcán de Tamasite" opustil v pátek večer přístav v Las Palmas na ostrově Gran Canaria a zamířil směrem k Tenerife. Všechno se zdálo být v pořádku, jenže za pár minut plavby došlo k náhlému výpadku elektřiny. Posádka se okamžitě pokusila vrátit se zpátky, ovšem plavidlo se stalo v podstatě neovladatelným.

Jak ukazují děsivě vyhlížející záběry, trajekt sebou škubal ze strany na stranu, ale stále mířil vpřed, přímo na betonovou přístavní zeď v Puerto de La Luz. Plnou silou pak loď narazila do betonu a prorazila do zdi díru. Osazenstvo lodi uvedlo, že slyšeli silnou ránu a všimli si, že hodně lidí popadalo na zem.

Video  Trajekt se 140 pasažéry narazil do zdi  - Youtube
Video se připravuje ...

Kromě zdi byla zničena i dvě poblíž zaparkovaná auta a další vozidla jen těsně předtím místo opustila. Vše mohlo skončit tragicky, ovšem naštěstí nikdo při nárazu nepřišel o život. Třináct pasažérů lodi se sice zranilo, ovšem u dvanácti z nich se jednalo jen o lehká zranění způsobená pádem či utrpěná v záchvatu úzkosti, a tak mohli být ošetřeni přímo na místě nehody. Pouze jedna osoba musela být převezena do nemocnice. Podle expertů se jedná o zázrak.

Všichni turisté byli již ubytováni v hotelech a dalších zařízeních a nyní čekají, než situace dovolí jejich návrat do Tenerife. Trajekt byl již odtažen zpět do kotviště v Las Palmas. Kolize ovšem způsobila závažné škody v přístavu a na přilehlé silnici a z preventivních důvodů byly na čas přerušeny dodávky vody do tisíce domácností v okolí. Konkrétní suma škod ale zatím nebyla vyčíslena.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi