Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dahlgren v české base naříká: Doživotí si chce odsedět v USA

Video se připravuje ...
22. dubna 2017
12:50

Za vyvraždění čtyřčlenné rodiny svých příbuzných dostal Američan Kevin Dahlgren (24) doživotí, které mu před měsícem pravomocně potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Od té doby sedí ve věznici ve Valdicích a spřádá plány, jak se dostat domů do Spojených států. Půjde to jen těžko…

Dahlgren, kterého k brutálnímu masakru v rodinné vile v Brně-Ivanovicích před čtyřmi lety údajně nabádaly hlasy v hlavě, chce žádat ministerstvo spravedlnosti, aby si mohl trest odpykat ve Spojených státech. Informuje o tom server iDnes.cz.

Kladného vyřízení žádosti se Dahlgren zřejmě nedočká a raději by se měl začít učit česky. Šance na to, že by mohl být přemístěn do cely v některém vězení ve své rodné zemi, jsou mizivé z několika důvodů. Tím hlavním je skutečnost, že ve Spojených státech byla již před deseti lety zrušena detenční zařízení. Právě zabezpečovací detence byla Dahlgrenovi vynesením doživotí nařízena, protože hrozí recidiva činu.

„Předpokládám, že o těchto věcech se pan Dahlgren nejspíš radí se svým americkým právníkem,“ řekl jeho český právník Richard Špíšek pro Idnes.cz.

Video  Kevin Dahlgren odchází po vynesení doživotí ze soudní síně.  - Foto Blesk - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

"Po zamítnutí odvolání olomouckým soudem jsem Kevina Dahlgrena ještě neviděl. Teď mu napíšu, že vím, kde je, také o tom zpravím jeho rodiče. Pravděpodobně za ním vyrazím, až budu mít k dispozici ten rozsudek, aby bylo o čem mluvit," řekl Špíšek ČTK poté, co zjistil, že jeho klienta převezli z brněnského vězení do Valdic.

A právě proti rozsudku nejspíš s klientem podají dovolání k Nejvyššímu soudu. Až po jeho rozhodnutí budou řešit žádost o přemístění. „Nicméně pan Dahlgren chce být přemístěn do amerického vězení, aby byl blíže rodině,“ řekl iDnes.cz Špíšek.

Video  Pohřeb vyvražděné rodiny z brněnských Ivanovic  - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

 

danyka ( 22. dubna 2017 22:15 )

Pane, kdybyste provedl cokoliv jiného, tak možná, ale za vraždu 4-členné rodiny, která vám poskytla pomoc, si nezasloužíte nic jiného, než být do smrti v lochu o chlebu a vodě. Stejně se budete mít líp, než si zasloužíte.

ivoadler ( 22. dubna 2017 15:31 )

Já bych ho uvolnil, soudruzi, uvolnil, ale až po předchozí kastraci.

sores ( 22. dubna 2017 15:29 )

Se zločinci žádné slitování. Každý vyleze vyžraný z basy a mají se tam za naše prachy lépe než důchodci v Domově!!! Což je bordel!!! Ne přímo s.viň.ár.na!!!

asijo ( 22. dubna 2017 14:12 )

Zpopelnit a poslat do USA.

majojo ( 22. dubna 2017 13:01 )

Leda ho.vno, Dahlgrene. Tady jsi vraždil domorodce, tak si to odseď v džungli. Ale při známém vlezdo***ismu naší justice a vlády mu to taťka Trump jistě zařídí výměnou za pětidenní pobyt těch naěich šašků v Disneylandu na Floridě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání