Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Babiš strčil Zemana do Vltavy, lákali ho alkoholem.“ Diktát žáka hýbe Českem

Autor: Mii, vr, bru - 
21. dubna 2017
15:00

Český prezident Miloš Zeman má problém s alkoholem a ministr financí Andrej Babiš (ANO) není zrovna slušňák. To si o politicích myslí žák 5. třídy, který svůj názor projevil v diktátu při češtině. A dostal jedničku.

„Babiš strčil pana prezidenta do Vltavy a byl z toho veliký povyk. Řekl jenom: ‚Sorry jako‘. Dělníci chtěli vylovit pana prezidenta, ale jeřáb neměl dost sil. Lidé museli volat armádu, aby pomohla s loděmi. Museli ho lákat alkoholem. Miloš jenom řekl: ‚Bablbam‘. Babiš rychle odjel do Čapího hnízda,“ tak zní příběh, který 11letý žák pojmenoval Milošovo koupání.

Žák 5. třídy vymyslel diktát na téma Babiš a Zeman. Žák 5. třídy vymyslel diktát na téma Babiš a Zeman. | reprofoto Facebook Tereza Cachová

Na sociální síti jej zveřejnila jeho učitelka Tereza Cachová. Zadání znělo jasně – vymyslet diktát pro kamarády, zhruba sedm vět, kde se objeví různé gramatické jevy (přímá řeč, i/y, apod.). Cvičení psaly jen čtyři děti, ostatní byly na přijímacích zkouškách na gymnázia. A text se začal rychle šířit.

Co žák myslel výrokem „Bablbam“? Slovo vzniklo, když se Miloš Zeman spletl v projevu, a nechtěně tak vymyslel nový anglický termín pro žvýkačku.

Zatímco žačky psaly příběh o psovi a jeho novém domově, chlapec se věnoval vrcholné politice. Vzniklo tak pojednání, které učitelka ocenila jedničkou. I když sama přiznává, že vzhledem k obsaženým chybám by za normálních okolností udělila trojku. Jen v tomto případě podle ní obsah předčil formu.

Babiš chce kluka vzít na lemury, Ovčáček vytáhl soudružku

„Je vidět, že dítky vyučuje a ideově vede vzorná soudružka učitelka, která je politicky vyspělá a má správný světonázor. Takto politicky vyspělé soudružky učitelky nepamatuji ani z doby před rokem 1989,“ řekl k dětské kritice prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Druhý aktér historky z diktátu Andrej Babiš nebral dětskou práci s takovou vážností. „Jsem rád, že se i do paměti dětí vryly výrazy ‚sorry jako‘ a Čapí hnízdo. Budu rád, když se mi žák ozve, pozvu ho i s rodiči na Čapí hnízdo a rád jim to tam ukážu, můžeme spolu nakrmit lemury,“ napsal šéf hnutí ANO Blesku.

alIahakbar ( 23. dubna 2017 17:34 )

Ten idiotskej spratek, co tohle vypotil, by potřeboval rozkopat pr.del a jeho rodiče soudit za zanedbání výchovy.

alIahakbar ( 23. dubna 2017 11:50 )

infodebil, nebo co, kašpare? Vyloženě se třesu strachy ale ty dostaneš brzy přes držku.

prochazkanamoste ( 23. dubna 2017 10:09 )

vol slova opatrně , já ti taky nenadávám ,pitomče blbý. Už si s tebou vytřel medvěd zadek ? Tak bacha ,chlapče ošlehaný větrem hospodských ventilátorů.

prochazkanamoste ( 23. dubna 2017 10:00 )

Nebudeme si v sobotu nadávat že, vy bando impotentních idiotů , nekňubů, dutohlavých Kalouskovců

pomoooooc-hori ( 22. dubna 2017 12:44 )

Tady se zase někdo přežral vtipný kaše

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa