Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pivo je lék! Snižuje cholesterol, posiluje kosti + 3 další fakta o zlatavém moku!

/
  • Červené i bílé víno a také pivo v malém množství jsou velmi prospěšné pro náš organismus.
    21. dubna 2017 ● 08:14

    Červené i bílé víno a také pivo v malém množství jsou velmi prospěšné pro náš organismus. Prozradíme vám pět faktů o pivu, které jste možná ani netušili.

  • 1.

    Pivo jako »ionťák«

    Držíte-li dietu, pivu byste se měli raději vyhnout, je totiž bohatým zdrojem energie. Dopřát si jej můžete pouze v omezené míře, a to především k jídlu. „Pokud máte rádi hořkou chuť, dopřejte si skleničku piva hned po sportovní aktivitě. V tuto chvíli vám totiž poslouží jako skvělý iontový nápoj,“ doporučuje výživová poradkyně Alena Přídová.

    Červené i bílé víno a také pivo v malém množství jsou velmi prospěšné pro náš organismus.
    Autor: shutterstock.com

  • 2.

    Snižuje »zlý« cholesterol

    Umírněná konzumace piva snižuje ukládání LDL, tzv. zlého cholesterolu v cévách a zároveň podporuje tvorbu HDL, tzv. hodného cholesterolu. K pročištění cév je tak ideální jedno malé pivo denně.

    Červené i bílé víno a také pivo v malém množství jsou velmi prospěšné pro náš organismus.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Proti řídnutí kostí

    Řídnutí kostí neboli osteoporóza je způsobeno nedostatkem vápníku v kostech. Nejčastěji postihuje starší ženy po přechodu. Léčit se dá doplněním křemíku, kterého je spousta například v celozrnných cereáliích nebo pečivu. Kromě toho však je i optimální množství křemíku také v pivu.

    Červené i bílé víno a také pivo v malém množství jsou velmi prospěšné pro náš organismus.
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Zdroj vitaminu B

    Pokud má tělo nedostatek vitaminu skupiny B (souhrnně B-komplex), projevuje se to především vypadáváním vlasů, špatnou náladou či nekvalitním spánkem, zvýšenou tvorbou ekzémů, akné a aft. Vitamin B doplníme například droždím, ale také pivem. „Nejvíce vitaminu B se nachází v nefiltrovaných a kvasnicových pivech,“ upřesňuje výživová poradkyně.

    Červené i bílé víno a také pivo v malém množství jsou velmi prospěšné pro náš organismus.
    Autor: Shutterstock.com

  • 5.

    Pivo podporuje trávení

    Když už si jednou za čas dopřeje těžký a vydatný oběd, zapijete jej malým pivem. To totiž působí velmi pozitivně na lidské trávení. Je to díky obsahu chmele, který podporuje tvorbu trávicích enzymů. Navíc pomáhá snižovat překyselení žaludku.

    Zdroj: naturhouse-cz.cz

    Červené i bílé víno a také pivo v malém množství jsou velmi prospěšné pro náš organismus.
    Autor: scom

Dnešní horoskopy