Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?

Jeden za všechny, všichni za jednoho - aneb v partě se to lépe hubne.
Foto: TV Prima
24. dubna  2017 
 06:00

Dvě sestry a jejich kamarádka, se kterou se znají od dětství, jsou všechny dobrovolné hasičky. A všechny jsou odhodlané zatočit s nadbytečnými kilogramy. V závěrečném díle sedmé řady pořadu Jste to, co jíte budete poprvé v historii tohoto pořadu sledovat rovnou tři příběhy. 

Iniciátorkou společného hubnutí je Pavla Staňková (41). Vdaná matka osmnáctiletého Lukáše a desetileté Elišky pracuje jako operátorka výroby a zároveň je místostarostkou Krakova u Rakovníka, odkud všechny tři bojovnice s kily pocházejí.

Pavla je celoživotně zaměřená na výkon. Jako akční žena je obklopena přáteli, kteří jí upřímně fandí. Do hubnutí proto zapojila i sestru Bohumilu Čechovou (43) a kamarádku Kristýnu Benešovou (30) a bez nadsázky lze říct, že podporovat je bude celá obec, kde se všichni znají a kde to komunitním životem opravdu žije.

Ze všech vyzařuje pozitivní energie a odhodlání dostat se do formy. Všechny svorně hlásají: „Nechceme být modelky, ale ani boubelky!“ Dámy to ale nebudou mít jednoduché. V Krakově, kde je téměř každý hasičem, se pořád něco děje, a tak se tam hubne těžko. Všude jsou samé dobroty, kterým nelze odolat.

Cílem Pavly je vejít se do hasičského saka – slavnostní uniformy, kterou má už deset let. A společně s Bohunkou a Kristýnou zvládnout i hasičskou soutěž, v níž by se rády postavily na některý z vítězných stupínků.

Video se připravuje ...
Jste to, co jíte: 8. díl - Stůl hrůzy

Pavla váží 97 kg a diety drží polovinu svého života, režim ale nedokáže udržet trvale. V pracovním týdnu se jí to celkem daří, o víkendech ale neodolá nástrahám nezdravého způsobu života. Na tom má podíl nejen třísměnný provoz, ve kterém pracuje ona i její sestra, skladnice Bohunka, ale i nadmíra dalších aktivit. Jak sama říká, nedovede si představit nicnedělání – i ve volnu ji baví být aktivní. Navíc má pocit, že všechno musí stihnout! Je ale připravena slevit z nároků a naučit se říkat ne.

 

Video se připravuje ...
Jste to, co jíte: 8. díl - Jak změnit stravovací návyky • VIDEO: TV Prima

Aktivní dobrovolné hasičky vědí, že bez pohybu to nepůjde. Fitness trenérka Hanka Kynychová je proto naučila domácímu kruhovému tréninku. V průběhu natáčení jim připravila i zkoušku kondice – půlmaraton v Havlíčkově Brodě. Ten běžely jako štafetu v týmu s doktorkou Alicí Hauptovou. Cizí jim nejsou ale ani další aktivity. Bohunka si oblíbila nordic walking, její sestra Pavla sportuje 4x týdně a s víkendovými jízdami na kole se k nim přidala i Kristýna, která je v týdnu v Praze, kde pracuje jako kontrolorka v bance.

Video se připravuje ...
Jste to, co jíte: 8. díl: Zkouška kondice - půlmaraton • VIDEO: TV Prima

Po čtyřech měsících byla Pavla lehčí o 17,5 kilogramu tuku a podprůměrnou kondici dostala na nadprůměrnou. Za dalších osm týdnů přidala minus 5 kilo, celkem tak má dole téměř 23 kilogramů. Její sestra Bohunka umazala pouze tři kila, ale vyrýsovala si postavu, a i když nehubne, sportuje a je ráda, že ve zdravé stravě našla energii, která jí chyběla. Kristýna snížila svou váhu z původních 80 kilogramů o 15 kilo a sportem si dál udržuje postavu.

 

Autor: red/aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji