Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mozkomor z Harryho Pottera na Měsíci? Svět řeší podivný vesmírný úkaz

Autor: Mii - 
23. dubna 2017
20:56

Teoretici konspirace se zaměřili na nový záhadný úkaz. Studují krátké video Měsíce, na kterém je vidět podivná šmouha. Podle příznivců tajemna je to neidentifikovatelný vesmírný objekt (UFO) ve tvaru mozkomora z Harryho Pottera. Podle astronoma jde nicméně o běžné letadlo.

Na videu se naproti oranžově zbarvenému Měsíci nachází černá silueta postavy. Nestojí na místě, pohybuje se. Není jisté, odkud video pochází, ale podle teoretiků bylo natočeno v observatoři v Omanu. Na internetu jej následně rozšířila arabská zpravodajská stránka.

Podivný tvar objektu rozpoutal na internetu diskuzi. Komentátor videa tvrdí, že se nemůže jednat o komerční letadlo, protože by bylo moc daleko. K tomu, že se nejednalo o běžný letoun, se přiklání i Tyler Glockner – autor populárního webu o problematice UFO SecureTeam10. „Když se zaměříte na styl, jakým se objekt před tímto nádherným záběrem měsíce pohybuje, pak nemůžete říct, že se jedná o letadlo,“ napsal na svém blogu.

Tyler pak video srovnal s podobným záběrem Měsíce, kdy před planetou přelétá letadlo a poukazuje na rozdíly. „Ať je ta věc cokoli, je mnohem blíže měsíci než komerční letadlo,“ dodal.

Vesmírný odpad nebo mimozemská loď

Lidé tak začali řešit, co objekt je, když ne letadlo. „Možná to je nějaký vesmírný odpad ze zničeného raketoplánu. Ale kdo ví. NASA to určitě sleduje,“ napsal uživatel na blog možné vysvětlení. „Jsem si jistý, že se to nepohybuje. To jen Země se pohybuje. Možná je to nějaká loď poháněná solárním svitem, která má naši planetu sledovat,“ uvádí jiný uživatel.

Letadlo? Mimozemšťani? Mozkomor? Nikdo nemá jasno, co šmouha je:

Lidé dokonce objekt označili na mozkomora z Harryho Pottera nebo vesmírnou invazi, která rozpoutá třetí světovou válku.

Žádné UFO, ale letadlo

Konkurenční UFO skupina, Lions Ground, ale tvrdí, že SecureTeam10 publikum mystifikuje za účelem zisku. Podle ní SecureTeam10 vydělává nesmyslnými konspiračními teoriemi 600 dolarů denně.

„Založili si byznys na lidech, kteří věří UFO. Mohou tak teď jezdit pěkným autem a říkat si, že všechny pěkně napálili,“ napsal šéf Lions Ground, aby dodal: „Jediná věc, kterou potvrdili, je nedostatek výzkumu.“

Že se o UFO nejedná, tvrdí i astronom se zaměřením na záhadné objekty Scott Brando. Podle něj je objekt obyčejné letadlo s kondenzační stopou. Konspirátoři to nepoznali proto, že nemají potřebné znalosti. NASA se k objektu nevyjádřila.

 

Mimozemšťani na dosah ruky?

Mimozemský život však možná Zemi nebude tak vzdálený. Vědci objevili nový solární systém jménem Trappist-1, který se od Země na vesmírné poměry nenachází daleko a obsahuje několik planet, na kterých by život mohl být možný.

Znamená to, že planety mají vhodnou teplotu a nachází se na nich voda. Velké množství vody obsahuje také měsíc Saturnu Encelaus, jenž by podle NASA mohl být obyvatelný.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi