„Na sobotu jsme připravili na jižní Moravě šest workshopů nazvaných Policistou na zkoušku, kde si mohou zájemci splnit fyzické testy. Navíc dostanou řadu informací i o dalších částech poměrně náročného přijímacího řízení,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Policisté připravili workshopy v Brně v areálu SKP Kometa, ve fotbalovém areálu v Blansku, na atletickém a fotbalovém stadionu ve Vyškově a v areálech policie v Břeclavi, Hodoníně a Znojmě.

Workshopy ovšem budou lákavé i pro další návštěvníky, kteří se mohou těšit například na policejní kynology, specialisty z pořádkových jednotek, nové policejní motorky BMW, nebo zásah proti pachateli z vrtulníku.

Program na všech šesti místech začne v 9 hodin a potrvá do 14 hodin. „Ti, kteří zvládnou fyzické testy, nemusí je v případě přijímacího řízení znovu opakovat, ale započteme jim je. Účastník workshopu, na nějž se při losování usměje štěstí, se pak může těšit na exkurzi u některé ze speciálních policejních jednotek,“ doplnil Malášek.

VIDEO: Podívejte se, jak vypadá cvičný zásah policejní jednotky

Video
Video se připravuje ...

Zásah nanečisto proti demonstrantům, chuligánům a squatterům si vyzkoušely v Brně tři stovky těžkooděnců z celé Moravy a Slezska. Hynek Zdeněk