„Táta byl u nás o Velikonocích na večeři a odešel do svého srubu. Chtěl se uvelebit k televizi na židli, bohužel sedl vedle a spadl na zem. Nedokázal vstát, ani zavolat. Telefon neměl při ruce,“ popsala Blesku jeho dcera, herečka Helena Brabcová (52).

„Až druhý den ráno se k němu doplazil a zavolal mi. Já už jsem ale od brzkého rána byla v práci... Naštěstí se o něho okamžitě postaraly moje dvě dcery. Uložily ho do postele, aby se konečně vyspal,“ svěřila se Brabcová. Dehydrovaného tatínka i tak ihned po návratu z práce odvezla do nemocnice, kde stále zůstává. „Podle lékařů mu ten pád a ta bezesná noc nijak neublížily, díkybohu,“ ulevila si Helena.

Nebylo to poprvé, co neohroženého majora Zemana dostihly zdravotní problémy. „Už to budou dva roky, co táta opět zkolaboval se srdíčkem a byl několik dnů v kómatu. Na polovinu května měl zařízený preventivní pobyt v pražské Nemocnici Na Homolce. Teď to ten jeho pád na zem o měsíc urychlil...“ dodala hercova dcera.

Vladimíra Brabce už několikrát během života zradilo srdce. V roce 1974, kdy točil majora Zemana, měl infarkt přímo na jevišti Národního divadla. Podruhé mu srdce zkolabovalo v roce 2002. Následně mu voperovali trojitý bypass. Třetí a nejsilnější kolaps zažil v roce 2015, kdy dokonce upadl do několikadenního kómatu. I tehdy doslova utekl hrobníkovi z lopaty.

Vrátí se Vladimír Brabec ještě před kameru? Chtěl by, ale...

Video
Video se připravuje ...

Vrátí se Vladimír Brabec ještě před kameru? Chtěl by, ale... Petr Macek, Lukáš Červený

Vladimír Brabec: Opustil Prahu a žije u dětí! Jak se mu to zamlouvá?

Video
Video se připravuje ...

Vladimír Brabec: Opustil Prahu a žije u dětí! Jak se mu to zamlouvá? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
18 fotografií