„Machrování“ dvou cizinců s černým BMW zřejmě východní národnosti málem stálo život dva kolemjdoucí v ulici Nad Obcí v Praze. Nehoda se stala kolem půl šesté v neděli večer, když se notně opilí muži rozhodli sednout do automobilu.

Neujeli ani sto metrů a poté narazili do stráně a auto převrátili na střechu. V tu chvíli kolem něj šli dva lidé. Paní Boháčová jen tak tak stihla uskočit. „Řidič to vypálil, jak když je někde na nějaké rallye, to ho pak vyhodilo na stráň a otočil to na střechu,“ říká pro Blesk.cz svědkyně. Byla před nimi necelých deset metrů.

„Nejdříve z auta vylezl jeden, nějaký jeho kumpán. To byl spolujezdec, který utekl. Řidič zůstal pak zaklíněný. Nejdříve nám říkal, ať hlavně nevoláme policii, a poté jim tvrdil, že neřídil,“ pokračuje dále paní Boháčová.

Jak sama tvrdí, když se řidič s autem agresivně rozjel, stihla jen přeběhnout na druhou stranu. Jinak by auto skončilo převracené na ní. Druhým, kdo šel kolem, byl starší muž, taktéž bydlící v ulici.

„Já jsem neřídil“

Celou situaci však dost pomlácený a zakrvácený muž v bílém tričku, kraťasech a žabkách zlehčuje a navíc tvrdí, že nebyl za volantem. Toho ale svědci jednoznačně popisují jako člověka, který řídil. I on se totiž snažil z místa nehody utéci poté, co se dostal ven z vraku auta. V tom mu podle našich informací aktu.cz zabránili svědci a policisté, kteří dorazili na místo. Policistům pak nadýchal přes 1,8 promile alkoholu v dechu.

Zraněný muž byl převezen do nemocnice za policejní asistence. Pravděpodobně bude policisty obviněn za řízení pod vlivem návykové látky a mohl by i být obviněn z obecného ohrožení. Případem se i nadále zabývají dopravní policisté. Za takové jednání mu hrozí i několik let vězení.

Fotogalerie
10 fotografií