V březnu se mimo jiné uskutečnilo i slavnostní uvedení nijak pozoruhodného, přesto spoustou cen Český lev nepochopitelně a svým způsobem kontroverzně oceněného, až po Lvech do kin oficiálně uvedeného snímku Masaryk. A světlo tuzemského světa spatřil i muzikál Rocky, na němž žádná hvězdička bulvárních společenských rubrik nechyběla.

Obě události, byť s poněkud jinými typy premiérových hostů, se opět, jak je v našem showbyznysu zvykem, staly panoptikem stylově nesourodých, etiketě zhusta neodpovídajících outfitů. Mixem džínsů, bund, tenisek s velkými róbami. Bizarní válkou buranství s etiketou, bojem vkusu s nevkusem. S citem pro příležitost. Totéž platí i o gala večeru Thálií ve Zlaté kapličce.

S politováním

Malých a velkých módních trapasů na malých i velkých společenských akcích se v březnu udála spousta. Příkladem budiž desítka zoufalců, jež se rekrutuje z pouhých tří zmíněných podniků. Hodnotit je nemá cenu. Všichni svou módní prezentaci krutě prohráli. 

Jan Maxián s chotí Lucií: Totálně mimo
Autor: Herminapress.cz

Jan Maxián s chotí Lucií: Totálně mimo

Herec a hudebník, člen kapely Nightwork, obul na gala Thálii nemožné tenisky, přidal na večer barevně nevhodný oblek s neméně nepatřičnou košilí. Jeho paní mu v nevkusu a ignorantství dress code skvěle sekundovala. Na folklór a modrotisk odkazujícím pláštěm na zip počínaje, rudým akcentem zvonové sukně šatů a silnými, zcela nemyslitelnými punčocháči konče. 

Nikol Moravcová: Nekoncepční střelnice
Autor: Herminapress.cz

Nikol Moravcová: Nekoncepční střelnice

Příležitostná moderátorka společenských akcí je sice se světem módy leckdy spojovaná, ale její orientace v něm skončila u klobouků, jež svého času byly ikonickým znamením blogerek. Důkazem budiž spojení volánem zdobených, holek kamioňáků hodných šatů, jejichž celkový dojem umocňuje síť punčoch v kombinaci s večerní kabelkou plus botami ve stylu martensek. 

Denisa Nesvačilová: Zcestná jinakost
Autor: Herminapress.cz

Denisa Nesvačilová: Zcestná jinakost

Oficiální premiéra adorovaného životopisného snímku Masaryk se stylově uskutečnila s první republikou, filmovým Barrandovem a rodinou Havlů spjaté Lucerně. Mladá herečka i zde, jak je jejím zvykem, toužila odlišit se. Bohužel baletním světem inspirovaná potřeba originality v podobě topu, tylové sukně s přídavkem plátěných tenisek je projevem těžkého, etiketu ignorujícího amatérismu. 

Ondřej Bábor s doprovodem: Pěšina schizofrenie
Autor: Herminapress.cz

Ondřej Bábor s doprovodem: Pěšina schizofrenie

Něžná polovička páru si premiéru muzikálu Rocky v Kongresovém centru Praha spletla s plesem v Opeře. Jak jinak si volbu skleněnými kamínky masivně poseté, kaskádou kanýrů spolu s nimi vyšperkované róby vysvětlit? Brněnský, v muzikálu Rocky vystupující herec umocnil dress code panoptikum smokingovým sakem doplněným trikem s Disneyovským potiskem. O barvě tkanic v botách nemluvě. 

Dáša Vokatá: Žalostná verze undergroundu
Autor: Herminapress.cz

Dáša Vokatá: Žalostná verze undergroundu

Na premiéře Masaryka nechyběla ani partnerka Oldřicha Kaisera, jenž za výkon ve vedlejší roli v tomto filmu dostal jednoho z dvanácti Českých lvů, jimiž byl snímek ověnčen. Písničkářka Vokatá, jak je jejím zvykem, etiketu zcela ignorovala. Kombinace prošívané bundy, pestrého šátku, vzorovaného syntetického topu, džínsů, špinavé brašny a nemožných bot by neprošla ani na ulici, natož na gala večeru. Vskutku politováníhodné. 

Pavel a Monika Trávníčkovi: Echo Horní Dolní
Autor: Herminapress.cz

Pavel a Monika Trávníčkovi: Echo Horní Dolní

Ceny Thálie v Národním divadle si nenechal ujít ani herec, jenž největší popularitu sklízel na počátku kariéry coby pohádkový princ. On i jeho mladá žena opět připomněli, že vkus spolu s trendy jsou jim vzdálené. Díky dědictví z Austrálie majetný rentiér Trávníček by měl nepadnoucí oblek v šedém metalu věnovat Armádě spásy a nevhodnou košili oblékat k separátním kalhotám. Jeho čtvrtá žena změnit účes a vyhledat schopného stylistu.

 

Petr Lepša s doprovodem: Takhle ne!
Autor: Herminapress.cz

Petr Lepša s doprovodem: Takhle ne!

Z uvedení muzikálu Rocky se těšil i poměrně neznámý herec, překladatel, malíř (alespoň podle Wikipedie) Petr Lepša. I on byl out. Včetně dámy po boku. Když už, mistře, bílý oblek, tak v létě v roli lázeňského šviháka. Pruhovaná košile ve stylingu poměrně ladí, ale v případě večerní premiéry je stejně mimo jako kvádro a střevíce. Dobré, barevně decentní kozačky dámského doprovodu by v rámci Creative Black Tie prošly, ale šaty včetně kabely nikoli!

 

Petra Vraspírová: Etuda o ničem
Autor: Herminapress.cz

Petra Vraspírová: Etuda o ničem

Nová životní přítelkyně známější persony českého showbyznysu Romana Vojtka s módou občas bojuje. Někdy to dá a jindy selže, což se stalo i v případě róby na téma black and white, již zvolila na afterparty k uvedení muzikálu Rocky. Hra s jemnými puntíky by v jiném provedení stačila. Asymetrický dekolt lemující volán postrádá v celku smysl a rádoby efektní akcent slupky syntetického černého tylu je naprosto hluchý, zcela nepředmětný.

 

Michaela a Roman Tomešovi: S odérem naftalínu
Autor: Herminapress.cz

Michaela a Roman Tomešovi: S odérem naftalínu

Ozdobené, poněkud lacině působící copánky by vyzněly v jiném, více puristickém stylingu. Nikoli v případě toalety se subtilním korzetovým živůtkem a na něj navazující opulentní krinolínou. Dalším o pozornost se zbytečně peroucím esem ve hře je výrazný dezén květin v červeno modro bílém podání. Floristický vzor kopírující kabelka je pak dalším projevem deficitu citu pro věc. Ten ostatně postrádá i choť v otrocky barevně vyladěném outfitu, který by měl viset v operetním fundusu.

 

Tomáš Savka s doprovodem: Brázda vidlákova
Autor: Herminapress.cz

Tomáš Savka s doprovodem: Brázda vidlákova

Na panoptiku dress code premiéry muzikálu Rocky se podílel i finalista první řady známé soutěže Česko hledá SuperStar, který etiketu akce zazdil vyšlápnutými polobotkami, džínsy a vypasenou figuru rádoby kamuflující košilí. Za průšvih lze označit i outfit slečny, jež černý komplet topu a kancelářské sukně doplnila nemístnými červenými punčocháči, jež jsou out i na chodníku.