Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pořád slyšíme tvé »Ahoj, brzy se uvidíme«, zaznělo na pohřbu Růženky, která zemřela na přejezdu u Mlékojed

Autor: ljš, lut - 
15. dubna 2017
13:08

Stále nevědí, co se minulou sobotu na kolejích u Mlékojed stalo, ale už mohli svou milovanou Růženku (†15) alespoň vyprovodit na cestu do nebe. Rodina a hrstička kamarádů se s dívkou rozloučili v sobotu dopoledne v obřadní síni v Lobkovicích u Neratovic.

Na poslední rozloučení s Růženkou dorazily asi dvě desítky jejích zdrcených příbuzných a také čtveřice kamarádů. Dívenku pohřbili v bílé rakvi obklopené bílými a růžovými květinami a svíčkami. 

Během obřadu zazněla dojemná píseň zesnulé Věry Špinarové Jednoho dne se vrátíš, duet Petra Hapky a Lucie Bílé Dívám se, dívám a také písně od kapel The Pretenders, Chinaski a Holki.

„Je duben, měsíc jara, doba nového života v přírodě. Žijeme v čase, kdy půda, stromy a rostliny se probouzejí ze zimního spánku, aby rozkvetly příslibem nového života a do této jarní nálady zasáhne nečekaně zpráva o tragickém neštěstí. Člověk dovede vzdorovat bouřím, být připraven na nejtěžší rány života, ale přesto je bezradný, když takovéto neštěstí předejde určenou míru života naší milované dcerušky, sestřičky, sestřenice, vnučky, neteřinky Růženky," zahájil svůj proslov smuteční řečník. 

"Těžce se hledají slova rozloučení, slova útěchy. Ještě jako by znělo v tuto chvíli její ahoj, brzy se uvidíme. Místo shledání je vám určeno rozloučit se s milovanou dceruškou a potlačit na rtech slova smutku. Všechna ta slova lásky a přátelství se najednou ztrácejí, tak jako když plný květ růže, které věnujeme veškerou péči a lásku, nečekaně spálí mráz," pokračoval, když se sálem nesl pláč.

"Je těžké pochopit, těžko se smířit a přeci je to to jediné, co vám zůstává k utišení toho druhého – jenom slova, která však nemohou dát život zpět. Snad čas, který tuto ránu zasadil, sám také tuto bolest utiší. Nechť se vám Růženka vrací ve vzpomínkách a nezapomeňme, že kdo v srdcích žije, nikdy neodchází," zakončil svou řeč.

Růženka zemřela spolu se svou kamarádkou Veronikou minulou sobotu, když je obě ve stejný okamžik srazil vlak nedaleko přejezdu u Mlékojed. Podle svědků se obě dívky držely za ruce a kráčely smrti vstříc. Policie ale zatím variantu o sebevraždě nepotvrdila a případ dál vyšetřuje. 

Video  „Dneska to všechno skončí,“ vzkázala děvčata a vyšla vstříc vlaku  - Karel Kopáč, Aktu.cz, Matěj Šrám, Dagmar Čechová
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání