Mezi nablýskanými vozy v převažující typické rudé barvě byli i dvě GTO z limitované edice 599 kusů, nebo veteráni Ferrari 400 a 308. 

Vozy se po 14:00 hodině shromáždily v parku Trojského zámečku, kde je obdivovaly stovky příznivců. Následná spanilá jízda po 16:00 vedla přes Trojský most, po pravém břehu Vltavy, Chotkovými sady a dále přes Břevnov do sídla Scuderie v Řepích.

Kolona neměla policejní asistenci. „Záleželo pouze na ochotě ostatních řidičů, jestli dali koloně přednost. Většinou se tak stávalo, včetně hromadné dopravy,“ uvedl mediální zástupce dovozce Martin Jaroš.

Jedním z hlavních taháků byla černá LaFerrari Aperta, která vznikla v omezené sérii pro vybraných 200 zákazníků, z toho devět kusů si pro své účely ponechal výrobce. Tento vůz v hodnotě přes 41 milionů korun byl postaven jako připomínka letošního výročí 70 let od uvedení prvního vozu značky Ferrari. Individuální úpravy jej mohly prodražit i na dvojnásobek.

Luxusní vozy Ferrari obdivovaly u Trojského zámku stovky lidí.
Autor: ČTK

Na černém trhu se údajně za LaFerrari Aperta nabízejí částky převyšující 150 milionů, majitelé jej ale dva roky nesmějí prodat.

Novinka za 7,7 milionu korun

Dalším důvodem průjezdu Prahou bylo přivítání letošní novinky 812 Superfast. Jde o nástupce kupé F12 Berlinetta, oproti němuž má vylepšenou aerodynamiku a zcela nový dvanáctiválec 6,5 litru s výkonem zvýšeným na 800 koní a maximální rychlostí 340 km/h.

„Cena Ferrari 812 Superfast činí 290 tisíc eur (7,7 milionu korun) včetně DPH. Jako výhradní zastoupení značky Ferrari v ČR dostane Scuderia Praha letos tři vozy, v dalším roce pak počítáme s deseti exempláři. První vůz by měl do Česka dorazit po prázdninách,“ uvedl manažer prodeje Ferrari pro ČR Petr Kabát.

Dalším českým příspěvkem k letošním oslavám výročí bude 3. a 4. června účast na 4. ročníku Chateau Loučeň d’Elegance, kde je společnost Scuderia Praha jedním z hlavních partnerů. Ferrari se stane ústředním motivem této prestižní přehlídky mimořádných vozů, protože na zámek Loučeň se sjedou na čtyři desítky vozů Ferrari, mezi nimiž nebudou chybět skutečně raritní exempláře, například typy 250 Boano z roku 1956, 275 GTC, 365 GTB 4 Daytona, ale také závodní 488 Challenge a mnoho jiných. Oslavy vyvrcholí letos přímo v italském Maranellu o víkendu 9. a 10. září.

Podívejte se na fotky luxusních aut:

Fotogalerie
11 fotografií

Auta se Prahou prohánějí ráda. Loni v červenci se jich do jízdy Midnight run zapojilo pět set:

Video
Video se připravuje ...

Zběsilá jízda 500 aut Prahou. Aktu.cz