Složení krmiva by mělo vycházet z faktu, že psi a kočky jsou svým založením masožravé šelmy a jejich zažívací systém se ani za tisíciletí domestikace příliš nezměnil. Krmivo by tudíž mělo obsahovat vysoký obsah živočišných bílkovin. Vhodným doplňkem je také zelenina, ovoce a bylinky. A nejblíž jsou přírodě konzervy, jejichž obsah vody se blíží obsahu vody v přirozené kořisti masožravců.

Příkladem ideální volby mohou být superprémiové konzervy StarVita, které představují kompletní krmivo pro dospělé psy a kočky všech velikostí a ras. Vyrábějí se ze surovin nejvyšší potravinářské kvality a neobsahují umělá barviva ani ochucovadla. A vy můžete právě toto superprémiové holistické krmivo v podobě granulí a konzerv vyhrát v naší soutěži. Více informací najdete na konci článku.

Samá pozitiva a výživové jistoty

Autor: STARVITA

Pokud má pes citlivější zažívání, vyplatí se vsadit na jednodruhové krmivo. Konzervy StarVita pro psy obsahují 65 % masa a výrobků živočišného původu. Koupit je můžete ve dvou gramážích (400 g a 800 g) a třech příchutích: jehněčí se sladkými bramborami, hovězí s mrkví a cuketou, kuřecí s brusinkami. Díky vitaminu D3 a lněnému oleji bude mít pes vynikající imunitu. Lněný olej je navíc zdrojem esenciální omega-3 mastné kyseliny, nezbytné pro správné fungování organismu: působí jako antioxidant a chrání před účinky jedů. Tělu se musí dodávat v jídle, protože ji neumí samo syntetizovat. Spolu s manganem a vitaminy C a E funguje tato kyselina také jako přírodní antioxidant: v přiměřeném množství zpomaluje stárnutí. Mangan spolu s vápníkem také podporuje vývoj chrupavky a kostí a zdravý růst  zubů. Zinek, jód, biotin a další vitaminy B-komplexu jsou pak zásadními prvky pro zdravou kůži a lesklou srst.

Podobné benefity (omega-3 mastné kyseliny, vitaminy a minerály) mají i konzervy StarVita pro kočky, ale obsahují ještě víc masa a výrobků živočišného původu - 70 % a také taurin, který podporuje zrak, reguluje hladinu cholesterolu a napomáhá činnosti jater. Koupit je můžete ve dvou gramážích (200 g a 400 g) a dvou příchutích: hovězí a králík s brusinkami nebo losos a kuře s borůvkami.

Obsahem 82 % masa a výrobků živočišného původu v každém kousku přilákají kapsičky StarVita pro kočky i ty největší mlsouny. Jedno balení (12 × 85 g) nabízí tři různé příchuti (hovězí, lososové nebo krůtí filetky v omáčce), takže kočka nebude mít jednotvárný jídelníček. Vitamin D3 podpoří imunitu, vitamin C funguje spolu s vitaminem E a manganem jako přírodní antioxidant. Taurin podporuje zrak, reguluje hladinu cholesterolu a napomáhá činnosti jater; zinek, jód, biotin a další vitaminy B-komplexu jsou pak zásadními prvky pro zdravou kůži a lesklou srst. Měď spolu se zinkem zajišťuje správné fungování nervového systému a podporuje tvorbu červených krvinek.

Jaké maso zvolit?

Volit můžete ze spousty druhů, záleží na tom, co vašemu miláčkovi chutná.

  • Kuřecí maso má vyšší obsah hodnotných lehce stravitelných bílkovin a málo tuku. Obsahuje vitamin B3, který se podílí na řízení hladiny krevního cukru a spolu s vitaminem B6 ovlivňuje metabolismus. Je zdrojem selenu (podpora imunity), fosforu (zdravé zuby a kosti), železa, zinku, sodíku a draslíku.
  • Hovězí maso je bohaté na plnohodnotné bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny. Obsahuje také železo (přenos kyslíku v červených krvinkách a ve svalech), zinek (hojení ran, podpora imunitu) a vitamin B12 (příznivě působí na nervový systém).
  • Jehněčí maso obsahuje vysoký podíl nenasycených tuků a je snadno stravitelné. Je zdrojem selenu, železa, zinku a vitaminů skupiny B.
  • Králičí maso je lehce stravitelné, má nízký obsah tuku a velmi málo kalorií, ale za to vysoký obsah kvalitních bílkovin, které jsou zdrojem esenciálních aminokyselin. Je zdrojem minerálů a vitaminů skupiny B. Obsahuje nejméně cholesterolu z běžně konzumovaných mas.
  • Losos obsahuje vysoký podíl aminokyselin v optimálním poměru. Je zdrojem snadno stravitelných bílkovin a omega-3 a 6 nenasycených mastných kyselin (kvalita kůže a srsti, rozvoj smyslových a mentálních schopností, zdravé srdce a metabolismus).
  • Krůtí maso je vynikajícím zdrojem snadno stravitelných bílkovin. Zároveň má nejnižší obsah tuku ze všech druhů mas. Obsahuje železo, zinek, vitaminy skupiny B a také aminokyselinu tryptophan (pozitivní působení na psychiku).

Už jste se rozhodli? Jestli ne, nevadí! Nejlepší bude vyzkoušet co nejvíc příchutí, vybrat si tu, která se pejskovi či kočce nejvíc zalíbí a jednou za čas ji vystřídat.

Holistické nemusí být drahé 

Dobrou zprávou potom je, že vás koupě kvalitního holistického krmiva finančně nezruinuje. Při všech benefitech dostanete konzervy StarVita za velmi vstřícnou cenu, zejména pokud máte zákaznickou kartu Mountfield.

„Chceme nabízet superprémiové krmivo ve vynikající kvalitě srovnatelné s ostatními špičkovými krmivy pro psy, ale za cenu, za kterou si ho bude moci koupit opravdu každý", konstatuje Ondřej Pejčoch, produktový manažer společnosti Mountfield a dodává: „Prodej krmiva totiž bereme jako službu zákazníkům.“

Vyhrajte s Blesk.cz kvalitní krmivo StarVita pro psy a kočky od Mountfieldu!

Autor: STARVITA

Pokud má pes citlivější zažívání, vyplatí se vsadit na jednodruhové krmivo. Konzervy StarVita pro psy obsahují 65 % masa a výrobků živočišného původu. Koupit je můžete ve dvou gramážích (400 g a 800 g) a třech příchutích: jehněčí se sladkými bramborami, hovězí s mrkví a cuketou, kuřecí s brusinkami. Díky vitaminu D3 a lněnému oleji bude mít pes vynikající imunitu. Lněný olej je navíc zdrojem esenciální omega-3 mastné kyseliny, nezbytné pro správné fungování organismu. Tělu se musí dodávat v jídle, protože ji neumí samo syntetizovat. Spolu s manganem a vitaminy C a E funguje tato kyselina jako přírodní antioxidant: v přiměřeném množství zpomaluje stárnutí. Mangan spolu s vápníkem také podporuje vývoj chrupavky a kostí a zdravý růst zubů. Zinek, jód, biotin a další vitaminy B-komplexu jsou pak zásadními prvky pro zdravou kůži a lesklou srst.Rádi byste vyzkoušeli nové kvalitní krmivo pro svého miláčka? Máte možnost! Stačí správně odpovědět na naši otázku a mít trochu štěstí, abyste vyhráli. Odměnou vám bude „psí“ nebo „kočičí“ balíček, obsahující superprémiové granule a konzervy StarVita.

Soutěžní otázka:

Kolik procent masa a výrobků živočišného původu obsahují konzervy StarVita pro kočky?

a) 65 %

b) 70 %

c) 82 %

Správnou odpověď zasílejte pomocí SMS od 24. 4. 2017 do 30. 4. 2017 do půlnoci na číslo 900 99 ve tvaru:
 
STARVITA mezera ODPOVED mezera JMENO mezera ADRESA mezera PSC
 
Např.: STARVITA A JANA NOVAKOVA PRAZSKA 12 OLOMOUC 77900.
 
Šťastnými výherci se stávají:

Matějková Marie, Praha

Šounová Míla, Most

Hynková, Šumperk

Kompletní pravidla soutěže naleznete zde.