Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Českému lupiči z Kňažkovy vily hrozí 10 let vězení: Policie na Slovensku ukončila vyšetřování

Autor: dce - 
13. dubna 2017
16:48

Těžká životní situace měla Pavla Novotného (49) přivést až k zoufalému činu. Začátkem roku se pokusil vykrást vilu slovenského herce Milana Kňažka. Ten ho ale při činu nachytal a svůj majetek bránil střelnou zbraní. Policie po třech měsících ukončila vyšetřování - Novotnému hrozí až 10 let ve vězení.

Pochází ze Strakonic, loupit ale jel až do Bratislavy. Vybral si ovšem skutečně špatný dům - Milan Kňažko, kterého chtěl okrást o pořádný balík peněz, se totiž nebojí použít střelnou zbraň. Novotný skončil s prostřelenou nohou, dokonce mu hrozila amputace. Nyní mu místo doživotního postižení hrozí 10 let ve vězení.

Slovenská policie již ukončila vyšetřování. Podle TV Markíza byl Novotný navíc již osm let v hledání policie. Novotný v minulosti propadl gamblerství a dostal se do tíživé finanční situace. Podle deníku Nový Čas má pět či šest dětí, jeho manželka zemřela - jediným východiskem se mu patrně zdálo obohacení se na cizí účet.

Kňažka v půlce ledna vzbudil v noci šramot v domě. S pistolí v ruce se vydal k jeho původci. Na zloděje třikrát vystřelil - jednou ranou se muži trefil do stehna. Policie pak Novotného zadržela v zahradě, kam se odplazil i s lupem.

Video  Herec Milan Kňažko střílel na zloděje: Čech u něj prý chtěl krást šperky  - TV JOJ
Video se připravuje ...

santikxauz ( 13. dubna 2017 17:38 )

V USA by měl zloděj vyrušený při loupeži už dávno po kremaci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání