Středeční jednání hodonínského zastupitelstva bylo velmi krátké. Na programu mělo mít v podstatě jen odvolání starosty, místostarostů a radních a zvolení nových čelných představitelů města. Nakonec se ale vůbec nejednalo.

Na rozdíl od březnového jednání, kde se nesešlo dostatek zastupitelů k zahájení hlasování, jich tentokrát dorazilo 24 z 31. Jenže ani to nestačilo k prosazení programu. Pro jeho schválení hlasovalo 10 zastupitelů, sedm bylo proti, čtyři se zdrželi a tři nehlasovali, a to znamenalo, že skončilo dřív, než vůbec začalo.

„Rozhodně mi nejde o nějaké udržení ve funkci. Myslím si ale, že by si někteří lidé měli uvědomit, že každá taková neplánovaná změna stojí město velké peníze a měli bychom se proto chovat zodpovědně,“ uvedl Lúčka.

Starosta mimo jiné poděkoval těm zastupitelům, kteří si tento fakt uvědomili. „Jsou tady kolegové, kteří se mnou v mnohém nesouhlasí, ale tento fakt si uvědomují,“ zdůraznil starosta Hodonína, který tím zřejmě myslel své nejhlasitější kritiky z řad Svobodných.

Ti už před březnovým jednáním zastupitelstva dali jasně najevo, že od puče dávají ruce pryč. „Vůči starostovi máme spoustu výhrad. Přesto nebudeme hlasovat pro jeho odvolání, protože by to vedlo jen k destabilizaci města. Bylo by to jen horší a horší,“ vysvětlila důvod Terézia Mlýnková Išková (26, Svobodní).

Video
Video se připravuje ...

Zastupitelé Hodonína řeší co dál poté, co neprošel program jednání. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
4 fotografie