Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zimolova ČSSD zneužívala krajské peníze na vlastní propagaci, udeřilo ANO

Autor: red - 
12. dubna 2017
22:10

Jihočeská sociální demokracie pod vedením hejtmana Jiřího Zimoly zneužívala peníze z krajských nemocnic k vlastnímu zviditelnění. Tvrdí to aspoň konkurenční hnutí ANO. Podle šéfky jejich jihočeské frakce Radky Maxové se tak dělo před loňskými krajskými volbami, Maxová to řekla ve středu na tiskové konferenci ve Sněmovně.

„Máme další důkazy, že sociální demokracie používá velmi pravděpodobně veřejné prostředky z krajských nemocnic a organizací k vlastnímu PR. Když se podíváme, jaká média informovala o kauze chalup na Lipně naprosto ve prospěch hejtmana a pana Bláhy (šéf jihočeských nemocnic, který stavěl pro Zimolu a jeho náměstka chaty – pozn. red.), pak je to regionální JTV a regionální server Budějcká drbna,“ uvedla Maxová s tím, že druhé jmenované médium má blízko k PR agentuře Trima.

„A když se podíváme, pro koho tato agentura Trima pracuje, zjistíme, že má smlouvu například s Nemocnicí České Budějovice na částku 1,3 milionu korun ročně a s jihočeskými nemocnicemi na 605 tisíc. Takže to, abychom si četli na Drbně nebo sledovali Jihočeskou televizi, jak pan hejtman a pan Bláha vše vysvětlili, si platí opět bohužel občané Jihočeského kraje ze svého zdravotnického zařízení,“ dodala.

Maxovou ještě víc prý udivilo, že si mediální kampaň od zmíněných médií údajně objednala i jihočeská Správa údržby silnic v hodnotě 200 tisíc, a to loni v září, tedy před krajskými volbami. „Bohužel se začíná ukazovat, že ČSSD má v jižních Čechách více problémů a že chalupy byly jen hrotem ledovce,“ vzkázala prostřednictvím webu Seznam Zprávy.

Ten se snažil kontaktovat i Zimolu, ale odmítl se k záležitosti vyjádřit. Ve středu kvůli kauze rezignoval na post hejtmana.

Video  Nejdřív ji utekli kolegové, teď chce být poslankyně Maxová z jihu Čech hejtmanka  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa