Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Džíny podle postavy: Které vám padnou, když máte větší zadek, boky nebo bříško?

Video se připravuje ...
Džíny podle postavy: Které vám padnou, když máte větší břicho, zadek nebo boky?
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
24. dubna 2017 | 06:00

Džínů má každá z nás ve svém šatníku nespočet. Možná ale některé z nich nejsou pro vaši postavu úplně ideální. Proto jsme pro vás připravily manuál, díky kterému už budete vědět, jaké střihy a barvy dokonale padnou přímo vám.

Každá z nás má trochu jinou postavu a sluší nám různé střihy. Stejné je to i u džínů. V obchodech je sice nespočet různých typů, ale ne každý z nich vám může padnout. Poradíme vám, které si vybrat.

Tvar hruška

Pokud máte větší zadek, širší boky, silnější stehna, ale ploché bříško, máte tvar postavy hruška. Stejný má například plus size modelka Kelly Brook (37). Až vyrazíte pro nové džíny, koukejte především po těch se středně vysokým nebo vysokým pasem. Co se týče nohavic, nejvíce vám padnou straight džíny, tedy ty s rovně střiženými nohavicemi, ale také slim, které mají méně elastanu než skinny a tolik vás neobepnou. Světlému denimu se raději vyhněte, mnohem více vaší postavě prospějí tmavší odstíny modré. Naopak se nebojte ohrnutých nohavic, které jsou teď na jaře i v létě v kurzu.

Tvar jablko

V případě, že vás trápí větší bříško, boky i zadeček, ale máte štíhlé nohy, jste typ postavy jablko, stejně jako zpěvačka Mariah Carey (47). Při výběru džínů se zaměřte především na ty s vysokým pasem, které vám lehce zploští i zamaskují bříško. Na úzké džíny raději zapomeňte, příliš upozorní na rozdíl mezí horní a dolní polovinou těla. Skvěle vám sednou rovně střižené nohavice, ale i stylové boyfriend džíny. Nebojte se různých aplikací v podobě mladistvých děr, nášivek, výšivek i odznáčků.

Tvar obdélník

Jestli máte tvar postavy obdélník, pak se pyšníte plochým bříškem, štíhlýma a většinou i dlouhýma nohama, ale trápí vás menší prsa a nevýrazný pas. Ženské křivky si snadno opticky vytvoříte pomocí flare džínů, tedy klasických zvonáčů. Stejně tak vám budou slušet i superúzké skinny – klidně se zkrácenými nohavicemi. A ploché bříško nechte vyniknout v kalhotech s nízkým pasem.

Nevyznáte se v názvech džínů? Které jsou skinny, flare, mom nebo třeba straight, vám vysvětlíme ve videu:

Video se připravuje ...
Velký džínový manuál: Které jsou flare, mom nebo skinny? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ