Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie vystřelila na místopředsedu slovenského parlamentu. Kvůli rychlé jízdě

Autor: Mii - 
12. dubna 2017
16:40

Katastrofální selhání policejních složek. Přesně tak experti popisují situaci, ke které došlo v noci ze soboty na neděli. Místopředseda slovenského parlamentu Andrej Hrnčiar (MOST-HÍD) se ve svém služebním voze vracel do města Martin a překročil povolenou rychlost. Policie ho tak začala nahánět a v jednu chvíli varovně vystřelila, informuje web čas.sk.

Noční návrat Andreje Hrnčiara se nedopatřením a chybou komunikace proměnil v akční scénu jako z filmu. Politik, jenž je zároveň primátorem města Martin, se vracel domů s řidičem ve svém služebním BMW. Auto mu přidělil Úřad na ochranu činitelů, řidič ale překročil rychlost, čehož si všimla policie.

Příslušníci zákona začali okamžitě BMW sledovat a podle informací deníku Nový Čas dokonce varovně vystřelili. Řidič ale nemohl mimo obytnou zónu zastavit – údajně kvůli bezpečnostnímu protokolu – a tak musel přistoupit k automobilové honičce a zastavit až ve městě Martin.

Policie na Slovensku v pondělí musela kvůli bombové hrozbě po celé zemi prohledávat budovy soudů:

„Jednoduše asi došlo k nedorozumění mezi dvěma složkami ministerstva vnitra. Stalo se tak okolo jedné v noci ze soboty na neděli. Na cestě pod Strečnem ve směru do Martina můj řidič zřejmě překročil rychlost,“ vysvětloval Hrnčiar.

Střelbu nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. „Nějaký zvuk jsem slyšel, ale jestli použili nebo nepoužili služební zbraň, bude v policejním spise,“ dodal politik. Věc v tuto chvíli vyšetřuje policie. Že Hrnčiar na noční jízdu již nezapomene, dokazuje fakt, že o tom vyprávěl svému stranickému šéfovi Bélovi Bugárovi. „Byli jsme spolu na jedné akci a neměli jsme tam moc času, ale povídal mi, že k něčemu takovému došlo,“ řekl pro Čas.sk.

Podle bezpečnostního analytika Jaroslava Nadě jde o velké selhání v procesu komunikace. Policie měla nejdříve vozidlo prověřit a až poté přistoupit k postupům, které jsou v souladu s chráněnou osobou, jíž politik je. V žádném případě se však neměla dostat do fáze varovné střelby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa