Cvičení pro gaučové povaleče: Zhubnete, aniž se hnete z místa! Jak na to?

  • Video se připravuje ...

    Cvičení pro gaučové povaleče: Nemusíte z něj ani vstát!

    14. dubna  2017 
     06:00

    To by bylo skvělé! Ležet na gauči, a přitom hubnout. Trenérka Radka Vandasová to vyzkoušela, ale úplně to nešlo. Udělala tedy pár úprav, z polohy ležmo přešla do polohy vestoje a připravila si pro vás seriál cvičení, které zvládnete doma na gauči. Ale bacha, tenhle gaučing bude bolet, usmívá se Radka. 

  • Na gauč!

    Video se připravuje ...
    Cvičení pro gaučové povaleče: Nemusíte z něj ani vstát! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

    Když už ležíte na gauči a nemůžete se přemoct, abyste z něj vstali a šli ven cvičit, máme pro vás alternativu. Nepotřebujete na to žádné speciální vybavení ani znalosti, stačí, když se z něj jen překulíte. Trenérka Radka Vandasová si totiž pro vás připravila seriál cvičení, ve kterém vám  v pěti dílech ukáže, jak  se dá posilovat i na gauči. Na začátek se ale musíme zahřát!

  • Rozehřejte se

    Nezapomeňte se před sportem pořádně protáhnout!
    Autor: Shutterstock.com

    Dříve, než se do jakéhokoliv pohybu vůbec pustíte, je důležité se rozehřát. Ukázat tak tělu, že se blíží nějaká fyzická aktivita, aby se na ni zvládlo připravit. Pokud byste se na to vykašlali, také by se klidně mohlo stát, že byste to odnesli nějakým malým zraněním. Platí to i při tomto gaučingu. 

  • Dynamické přeskoky

    Dynamické přeskoky
    Autor: reprofoto

    Začneme dynamickými přeskoky. Stojíte na jednom místě a přeskakujete nohama tak, abyste se špičkou vždy lehce dotkli gauče. Přidejte i paže, půjde vám to  lépe, a navíc tak zapojíte více svalových partií. Přeskoky opakujte třicetkrát. 

  • Nízké přeskoky

    Nízké přeskoky
    Autor: reprofoto

    Poté se trochu snižte a dejte si nízké přeskoky. Rukama se opřete o gauč, natáhněte nohy a přeskakujte. Zadní nohu mějte vždy lehce pokrčenou, jako kdybyste dělali výpad. Ale ve svižnějším tempu, přitom si stále hlídejte držení těla, zejména jeho středu. To opakujte dvacetkrát. Po celou dobu nezapomeňte dýchat. 

  • Modifikovaný angličák

    Přeskoky ze vzporu ležmo.
    Autor: reprofoto

    Určitě znáte klasické angličáky. My pro vás ale máme modifikované. Budete přeskakovat ze vzporu ležmo do napřímení. Celou dobu držte tělo pevně, mějte stabilní lopatky a rovná záda. Cvik provádějte desetkrát.

  • Perlička na závěr

    Bonusový cvik
    Autor: reprofoto

    Pokud je ale tento angličák pro vás příliš jednoduchý a je to jen taková pohodička, Radka Vandasová si pro vás přichystala koordinační perličku na závěr. Opět půjde o angličák, který ale nakonec završíte ještě tím, že uděláte kolébku na zádech, ze které pak půjdete do výskoku. Myslím, že bude stačit deset opakování. 

    A příští týden pro vás máme připravené video s cviky na posílení horní části těla. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji