Suchý způsob rekonstrukce mile překvapí svou praktičností

Slyšeli jste už někdy o lehkém keramickém kamenivu Liapor, dříve keramzitu? Spolu s podlahovými deskami, je to základní materiál, díky kterému svou podlahu vyrovnáte snadno a rychle suchou cestou. Jaké jsou nesporné výhody tohoto způsobu?

  • Kamenivo Liapor má skvělé izolační vlastnosti.
  • Instalace je snadná a rychlá.
  • Podlaha je ihned po dokončení pochozí.
  • Nejsou nutné žádné technologické přestávky.
  • Lze použít jak pro rekonstrukce, tak i pro novostavby!
  • Jedná se o čistě přírodní a 100% nezávadný materiál.
  • Kamenivo Liapor má nízkou hmotnost - dá se použít i na podlahy střešních nástaveb.
  • Umožňuje bezpečné uložení rozvodů topení a elektroinstalací. 
    Autor: Liapor

Nová podlaha doma i na chalupě!

Protože k hlavním výhodám suchého způsobu rekonstrukce podlahy patří rychlost, relativně snadná montáž a nízká hmotnost materiálu - s malou pomocí tak zvládnete bez obtíží položit svou vysněnou podlahu jak v novostavbě, tak na chalupě, která už slouží desítky let.

Video z realizace podlahy pomocí Liaporu

Snadná montáž – postup krok za krokem

1.) Nejprve je nutné odstranit starou podlahu včetně starého zásypu a podklad důkladně očistit.

2.) Následuje položení separační vrstvy (např. netkané geotextilie).

3.) Poté následuje položení vyrovnávacího podsypu z kameniva Liapor, doporučená je frakce 1-4mm. Je vhodné jej aplikovat při nerovnostech podkladu nad 20 mm, výše násypu není v podstatě omezena.

4.) Liapor se při ukládání hutní pouze ručně, obvykle pomocí dřevěných latí a hladítka. Na připravené vrstvě suchého podsypu z Liaporu nelze přímo chodit, ale pohyb je možný po provizorním zakrytí dřevěnými nebo polystyrénovými deskami v místě pohybu a manipulace.

5.) Na zhutnělou vrstvu Liaporu už můžeme pokládat podlahové desky všech dnes na trhu běžných typů (KNAUF, Rigips, OSB, Cetris atd.).

6.) Na závěr spáry přetmelíme. Podlaha je hotová a na takto připravený podklad lze pokládat jakoukoliv finální nášlapnou vrstvu (laminátovou podlahu, dlažbu, koberec atd.).

Autor: Liapor

Jak a kde koupit keramické kamenivo?

Keramické kamenivo Liapor můžete zakoupit on-line na adrese obchod.liapor.cz, nebo v prodejní síti Liapor. Poradenství v otázce aplikací keramického kameniva Liapor a další informace vám poskytne obchodně technický poradce výrobce - kontakt.

Fotogalerie
5 fotografií