Nehoda motorky a auta se stala v obci Vodní Újezd u Dobřan. „Na konci obce ve směru na Chotěšov došlo ke srážce motocyklu Simson, který řídil 45letý řidič a osobního vozidla VW Caddy.  Podle prvotních informací motocyklista chtěl zřejmě odbočit, a když dával přednost protijedoucímu vozidlu, zezadu do něj narazil 56letý řidič automobilu,“ popsala policejní mluvčí Martina Korandová.

Řidič motorky utrpěl zranění, spolujezdkyně (42) na místě zemřela. „Alkohol jsme vyloučili dechovou zkouškou u řidiče vozidla, motocyklista nadýchal 1 promile alkoholu. Příčina nehody je v šetření a na místo byl přizván znalec z oboru dopravy,“ dodala mluvčí s tím, že po dobu zásahu složek IZS na místě nehody byla silnice zcela uzavřená.

Druhá dopravní nehoda se odehrála mezi obcemi Plešnice a Bdeněves na odpočívadle v lokalitě U Čtyř sudů. Nepřežil ji řidič vozu VW Golf, který zezadu narazil do odstaveného kamionu. „Utrpěl devastující zranění neslučitelná se životem,“ řekl mluvčí záchranářů Martin Brejcha. „Pracujeme s verzí, že muž usnul a havaroval. Nehoda se mohla stát už v noci a nikdo si havarovaného auta nevšiml,“ vysvětlila mluvčí s tím, že náraz nezaznamenal ani řidič kamionu, který spal uvnitř.

Fotogalerie
13 fotografií