Režisér Martin Dolenský zemřel při těžké autonehodě minulý čtvrtek, 6. dubna. Smutnou zprávu na sociální síť napsal jeho kamarád Petr Wajsar: „Zemřel Martin Dolenský, můj kamarád a skvělej režisér. Tak už aspoň víš, jaký to je. Dobrou noc, chlape, budeš mi moc chybět.“

Úmrtí potvrdila i jeho kamarádka Eva Decastelo. Její dvě děti totiž hrály v jeho pohádce Pravý rytíř, kterou Česká televize odvysílala o loňských Vánocích. „Byl fakt skvělej kluk, všichni ho milovali. Karel Smyczek si ho vychovával jako nástupce.“

Sedmačtyřicetiletý řidič Nissanu podlehl na místě svým mnohačetným zraněním, ostatní účastníci dopravní nehody vyvázli bez zranění.

Video
Video se připravuje ...

Záběry ze smrtelné nehody režiséra seriálu Vyprávěj: Tady skončil život Martina Dolenského (†47)! aktu.cz

Co se vlastně stalo?

Proč musel vyhasnout život poměrně mladého režiséra, není dosud jasné. Takto zní oficiální informace policie: K nešťastné události došlo na rovném úseku silnice I. třídy č. 6, po níž jel 47letý řidič osobního vozidla Nissan od obce Hořesedly směrem na Karlovy Vary. Ten z dosud nezjištěných příčin přejel vlevo do protisměru a čelně se střetl s nákladním vozidlem s návěsem. Vlivem nárazu byl Nissan odhozen zpět do pravého jízdního pruhu, kde se střetl s vozidlem Škoda Octavia. Obě osobní vozidla skončila v pravém silničním příkopu. Tahač skončil částečně v levém příkopu a návěs v levém jízdním pruhu.

Policie nařídila pitvu 

„Tragická nehoda se stala 6. dubna v podvečer. Policie událost stále vyšetřuje a byla nařízena soudní pitva, která proběhne během dneška. Ta by měla objasnit přesnou příčinu smrti a potvrdit či vyvrátit, zde příčinou neštěstí nebyla náhlá zdravotní indispozice,“ řekla Blesk.cz Michaela Richterová z rakovnické policie.

 

Kdo byl Martin Dolenský?

 Martin Dolenský absolvoval režii na pražské FAMU. Jeho prvním režijním počinem uvedeným v kinech byla komedie Chyťte doktora, pak následovaná snímkem Můj vysvlečenej deník a seriál Vyprávěj nebo Nevinné lži. Je, mimo jiné, autorem dokumentů Ztracený hlas, Paní Olga nebo Dlouhý půst Marty Kubišové.

 

 VIDEO: O víkendu navždy odešel i režisér Jiří Ornest

 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel manžel Kolářové Jiří Ornest (†70): Krausovi ukazoval, jak začal znovu chodit! FTV Prima, youtube.com

 

Fotogalerie
24 fotografií