Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svědek o tragédii v Mlékojedech: Dívky se vzaly za ruce a šly proti vlaku!

Autor: Michaela Kalkusová - 
9. dubna 2017
18:20

V šoku jsou od sobotního podvečera obyvatelé Mlékojed na Mělnicku. Dvě mladičké dívky tu v sobotu na přejezdu srazil vlak. Zemřely... Mezi místními se povídá, že o nešťastnou náhodu nešlo, že spáchaly sebevraždu!

Byla to osudová chyba, nebo svůj život děvčata ukončila záměrně? Lidé, kteří u místa nehody bydlí, Blesku řekli, že asi patnáctileté dívky vlak vidět musely. „Strojvedoucí na ně troubil a brzdil, to bylo slyšet. Lidé, co stáli přímo u přejezdu, je viděli, jak se chytly za ruce a šly přímo proti tomu vlaku. Nevím, jestli to udělaly schválně, nebo jestli si třeba chtěly fotit selfie,“ řekl místní muž, který si nepřál být jmenován. Další lidé z vesnice uvádí, že jedna z dívek před nehodou psala na sociální síti o sebevraždě.

Na místo tragické srážky se včera vypravili spolužáci a kamarádi dívek, aby uctili jejich památku. Podle informací Blesku šlo o Veroniku Z. a Růženu C. Na koleje položili květiny a chvíli na ně v tichosti vzpomínali. „Vůbec nevím, proč to udělaly, jestli to byla nehoda nebo sebevražda. Nevěděla jsem o žádných problémech,“ řekla Blesku kamarádka jedné z dívek.

Na místo přišel také otec spolužačky mrtvých děvčat. „Je to hrůza, byly to dvě mladý holky. Neudělaly to bezdůvodně, myslím si, že to byla sebevražda z nešťastné lásky,“ řekl, ale podrobnější být nechtěl.

Pomáhali psychologové

Do malé vesnice poblíž Neratovic se v sobotu okolo půl šesté rozjely vozy záchranářů, bohužel ale dívkám nebylo pomoci. „Obě utrpěly zranění neslučitelná se životem,“ řekl mluvčí středočeských policistů Zdeněk Chalupa.

Policie další informace neuvádí, podle ČTK vyšetřovatelé prověřují i verzi sebevraždy. Pozůstalým na místě museli pomáhat psychologové. „Poskytli posttraumatickou péči mladším lidem i rodinným příslušníkům,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Nehoda zlomila strojvedoucího. „Seděl tady a byl z toho úplně zdrcený. Sedl jsem si k němu a čekali jsme, až přijede záchranka,“ popsal místní muž, který si také nepřál být jmenován.

U Mlékojed na Mělnicku srazil vlak dvě děti, na místě zemřely

6010 ( 11. dubna 2017 11:42 )

Je to pravda, že i ten technický pokrok se na dětech podepisuje a deformuje jejich myšlení.Hrozná doba

6010 ( 11. dubna 2017 11:36 )

k anka. Jak to víte, že je nyní méně sebevražd? Tomu já nevěřím.A lednice jsou sice plné, banány jsou bez fronty, ale co ty fronty na pracáku? Vždyť ty naše děti nemají budoucnost.Vy to nevidíte?A uprchlická krize jde zřejmě mimo Vás.

Nenidulezity ( 11. dubna 2017 09:14 )

Nechápu vás. Dělat si z tragédie ***ky je jasnou ukázkou neschopnosti se vcítit do problémů druhých. I kdyby to jak zde uvádíte byly holky s jinou oriantací, nejsou o nic horší než vy(kteří nad nimi beztak mastíte na netu). Líto mi je, že citliví lidé umírají a mnohem více, že lidé bez citu zůstávají.

anka ( 10. dubna 2017 16:02 )

sebevrazd je mnohem mene nez byvalo, jen se o nich drive nesmelo psat.....nejlepe je si overit fakta, nez neco napisete. Mladi maji budoucnost takovou jakou si sami udelaji - cim drive je rodice nauci si to uvedomit, tim lepe pro celou spolecnost. Ceska spolecnost se nikdy nemela tak dobre, jako se ma dnes - tak nac si porad stezujete???? Mate strechu nad hlavou, plnou lednici jidla, v teple si sedite u internetu, proc prinasite vice negaitivy do sveta??

anka ( 10. dubna 2017 15:57 )

stydte se

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání