Zábavní park Nara Dreamland v prefektuře Nara měl být japonskou odpovědí na populární Disneyland. Areál se otevřel návštěvníkům v roce 1961 a slavil úspěch – za rok ho navštívilo až 1,6 milionů lidí! Po čtyřech dekádách ho ale zahubila konkurence. V roce 2001 byl totiž v jeho blízkosti otevřen nový moderní tematický zábavní park Universal Studios Japan. O pět let později byl Nara Dreamland nucen uzavřít své brány natrvalo.

Uzavřený zábavní park dlouhých 11 let chátral a zarůstal bujnou vegetací. Jedinými jeho návštěvníky byli fotografové opuštěných míst, kteří sem za jeho tajemnou krásou jezdili z celého světa. Mezi nimi i Romain Veillon, podle kterého měl park „zvláštní atmosféru“. „Když pomyslíte, kolik nádherných vzpomínek tu vzniklo, tak vás přepadne nostalgický pocit na dobu, kdy byl park plný radosti a lidí,“ popsal fotograf.

Případní zájemci o návštěvu už mají bohužel smůlu, do opuštěného zábavního parku se koncem roku 2016 pustily buldozery. Na snímky před demolicí se můžete podívat v galerii pod článkem.

DALŠÍ OPUŠTĚNÁ MÍSTA NAJDETE ZDE>>
Fotogalerie
35 fotografií