Pochvaly se od svých bývalých kolegů, kteří stávkovali v nádražním bufetu, pochopitelně nedočkal. „Klidně ať říkají, že jsem stávkokaz. V naší firmě problémy nemáme. Slíbené peníze jsme dostali, proto nestávkujeme. Problémy by si kluci měli vyřešit hlavně se svým vedením,“ poznamenal Dušan Škrabal (40) na adresu stávkujících blanenských řidičů.

Blanska se dotkla ohlášená stávka asi nejvíce, ze 160 řidičů podniku ČAD usedli za volant podle informací Blesku jen tři. Většina z nich přišla ráno na pracoviště, poté se přesunula do nádražního bufetu, kde probírali situaci.

Šoféři: 17 tisíc korun měsíčně, to je výsměch!

„Když jezdíte za základ 76 korun na hodinu místo slíbených 98 a natočíte 300 hodin měsíčně, tak se ničemu nedivte. Za 17 tisíc měsíčně je to výsměch,“ svěřil se jeden ze stávkujících šoférů. A ostatní mu přitakali.  

„Jsou naštvaní, ve hře jsou emoce. Nedostali, co měli slíbené, v tom je chápu. Už proto je podporuji,“ řekl Blesku Škrabal. V pátek se opět vrátí  na domovskou trasu. U svého dopravce jezdí na lince mezi Skalicí a Jevíčkem. 

Video
Video se připravuje ...

Část stávkujících řidičů podniku ČAD Blansko probírala současnou situaci v nádražním bufetu. Některé páteřní linky obsluhovali řidiči jiných dopravců. Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
8 fotografií